Ziua Recoltei, pe stil nou, sărbătorită în Piața Centrală a Craiovei

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a marchat şi în acest an, pe 10 octombrie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti. Cu această ocazie, Piaţa Centrală din Craiova a găzduit o sărbătoare a toamnei, dedicată producătorilor agricoli autohtoni  şi roadelor muncii acestora, precum şi preparatelor de casă ori tradiţionale.

„O zi specială pentru producătorii autohtoni din județul nostru și nu numai , din întreaga Oltenie, o zi prin care ne dorim să punem în valoare produsele tradiționale românești, să venim cu ele pentru expunere în Piața Centrală ca acești comercianți autohtoni să poată vinde produse din propriile lor gospodării și ferme către cetățenii Craiovei și nu numai” a spus directorul SC Piețe și Târguri Craiova SRL, Alin Mărăcine.

La evenimentul din Piața Centrală au participat și reprezetanți ai conducerii primăriei Craiova, în persoana viceprimarului Stelian Bărăgan și a administratorului public al municipiului, Sori Manda. „Județul Dolj și Oltenia în general este recunoscută pentru produsele naționale românești, iar noi ei din conducerea Primăriei am venit aici să dăm un mesaj de susținere a acestor productători locali mai ales că suntem într-o perioadă în care sunt foarte multe discuții în ceea ce privește produsele venite din import. Și atunci cred că cetățenii României, cumpărătorii trebuie să sprijine acești producători autohtoni și să vină să cumpere produsele lor”, a declarat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Sărbătorită pentru prima dată pe 10 octombrie 2017, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de iniţiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători are drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”.