“Zilele porţilor deschise” la UCV

Cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova îşi prezintă, timp de două zile oferta educaţională pentru anul universitar 2022-2023, la “Zilele porţilor deschise”. Evenimentul a debutat azi, 3 iunie, în clădirea centrală a UCV, evenimentul urmând să continue și în data de 4 iunie, pe esplanda Teatrului Național “Marin Sorescu”.

Viitorii studenţi primesc informații despre cifrele de şcolarizare de anul acesta (locuri buget+taxă, ZI/ID/FR), dar și despre metodologia de admitere (examen/concurs de dosare, criterii de departajare), la probele de concurs pentru specializările facultăţilor care organizează admitere pe bază de examen (tematică/bibliografie), precum și detalii cu privire la disciplinele studiate. Totodată, vizitatorii vor afla informaţii şi despre oportunitățile post-absolvire, despre continuarea studiilor, angajare, despre servicii, activități, proiecte organizate de UCV și destinate viitorilor studenți, despre parteneriatele cu universităţi din străinătate, despre baza materială a facultății alese/UCV/INCESA şi despre condițiile de cazare și masă în campusurile UCV şi, bineînţeles, despre stagii de practică/internshipuri.

„Deschidem azi această ediție a Zilelor porților deschise la UCV, într-un an în care instituția noastră împlinește 75 de ani. Toate cele 12 facultăți au standuri unde vă pot oferi informații complete cu privire la cifrele de școlarizare, la specializări, la cazare și la toate celelalte detalii ce țin de viața de student. ne mândrim că suntem prbabil singura instituție de învățământ superior care are toate specializările, mai puțin medicina. Universitatea din Craiova s-a schimbat mult în ultmii ani, avem peste 100 de milioane de euro investiți în facilități de învățământ, de cercetare dar și facilități sociale. Nu există vreuna din cele 12 facultăți unde să nu avem investiții deja efectuate sau în derulare. La sfârșitul acetei luni vom inaugura căminul nr. 9, care va avea la parter, spun eu, cea mai modernă și mai performantă policlinică studențească din țară. Tot luna aceasta vom inaugura împreună cu primăria Craiova, o pistă de carturi elctrice în Parcul ROmanescu, iar în Tineretului, studenții noștri, împreună cu Centrul de Resurse și Asistență FORd și cu militarii americani de la Deveselu vor realiza un BAse CAmp, un punct de atracție cu pentru toate vârstele, cu cinci trasee distincte, cu cățărări, cu paintball, cu tot felul de distracții. Avem aici lângă noi Teatrul Național MArin SOrescu, unde tocmai s-a desfășurat festivalul Shakespeare, avem Centrul Vechi, unde putem socializa. Revenind la educație, avem mii de studenți implicați în proiecte de cercetare naționale sau internaționale, plus o mulțime de parteneri din mediul de afaceri, care asigură studenților noștrii, practica, dar și oportunități de dezvoltare a carierei. Cadrelor didactice din preuniversitar și părinților care sunt astăzi alături de noi le spun, fără nicio ezitare, că Universitatea din Craiova este o instituție care are grijă de copiii noștri”, a spus recorul Cezar Spânu, la deschiderea Zilelor Porților Deschise.

 

Zilele porţilor deschise sunt organizate de Universitatea din Craiova, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră şi în parteneriat cu Convenția Organizațiilor Studențești  (COS). Evenimentul beneficiază de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din Regiunea S-V Oltenia (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea și Mehedinți), în baza parteneriatelor încheiate între Universitatea din Craiova și acestea.

Zilele porţilor deschise continuă, sâmbătă, 4 iunie. pe esplanada TNC unde vor fi organizate sunt demonstrații ale studenților. Se anunță amenajarea unei piste demonstrative de carturi, muzică și demonstrații de dans, unele susținute de roboții studenților de la Automatică.