Zilele Craiovei, plătite cu praful de pe tobă

m primaria craiova Zilele Craiovei, plătite cu praful de pe tobă poze

Bugetul Zilelor Craiovei a scăzut în doi ani de 40 de ori: de la milionul de euro din 2008 la miliardul de lei vechi din 2010. 

Ediţia din acest an a Zilelor Craiovei riscă să intre în istorie drept cea mai ieftină de la instituirea serbării oraşului. În 2008 primăria aloca peste un milion de euro, respectiv 44 de miliarde de lei vechi pentru organizarea evenimentelor care s-au întins pe mai bine de o săptămână. În 2009, bugetul festiv al primăriei s-a redus drastic pe motiv de criză, suma oficial recunoscută de edili alocată din bugetul local fiind de doar 100.000 de euro. Anul acesta însă, austeritatea a atins apogeul. Mai marii primăriei au redus la zero bugetul Zilelor Craiovei. Organizatorii au la dispoziţie pentru ediţia 2010 doar aproximativ 30.000 de euro, după cum au precizat reprezentanţii primăriei, întreaga sumă provenind din sponsorizări.

Criza a şters cu buretele şi lista cu invitaţi de marcă din lumea politică, mai marii primăriei chemând la Craiova în mod tradiţional de zilele urbei toată crema politicii, toată componenţa Guvernului cu tot cu premier plus şeful statului. Rămâne de văzut dacă vor fi invitaţi în acest an măcar parlamentarii de Dolj, asta în cazul în care vor rămâne bani de tipărit invitaţii, căci bani de plătit cazarea unor eventuali oaspeţi din alte oraşe sigur nu sunt.

La capitolul artistic, primăria Craiova mizează pe instituţiile de cultură din subordine, având asigurată distribuţia pentru muzică simfonică, operetă, muzică populară sau teatru de păpuşi.

Vedetele incontestabile ale concertului tradiţional de muzică uşoară vor fi în acest an veteranii de la Iris, alături de care vor cânta pe Velodrom şi Voltaj, Magazinul de Muzică şi Black Box.

Iată programul complet al Zilelor Craiovei din acest an, aşa cum a fost aprobat în consiliul local

Şi, pentru fani, un remember cu prima apariţie pe scenă al lui Cristi Minculescu după operaţia suferită în străinătate. Era la Craiova, la RMA în 2009. Scuzaţi calitatea sunetului. Pe cameramanul nostru l-au podidit lacrimile.