Zi de debut pentru campania de ecologizare CleanUP Craiova

15 voluntari din cadrul Asociației Junior Chamber International (JCI) Craiova, Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă și Centrului de Voluntariat Voluntaris au curățat joi, 16 mai 2019, o parcare aflată în cartierul Lăpuș, pe strada Amiral Horia Măcelariu, în prima zi a campaniei de ecologizare CleanUP Craiova. Acțiunea face parte din seria de evenimente menite să marcheze Săptămâna Națională a Voluntariatului și susține candidatura municipiului nostru la titlul de Capitală a Tineretului 2020-2021.

În cele două ore ale acțiunii au fost strânși peste 40 de saci cu deșeuri. “Ne vom întoarce aici pentru că am găsit o zonă cu foarte multe deșeuri de diverse tipuri, un focar de infecție, și este nevoie de mai mulți voluntari pentru a finaliza igienizarea acestei zone”, a declarat Iulian Tănase, vicepreședinte JCI Craiova.

Craiovenii care locuiesc în zonele care urmează a fi igienizate de către voluntari sunt invitați să se alăture inițiativei, folosind formularul de înscriere disponibil la adresa:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkS28WYNB81WAXmEoo71vffGTuLKKIKcTw6A9xfxZ4AzHetA/viewform

Întreaga acțiune a fost sprijinită de operatorul local de salubritate, SC Salubritate Craiova SRL, care a oferit voluntarilor mănuși și saci pentru colectarea deșeurilor și a asigurat transportul deșeurilor strânse la Depozitul Ecologic Mofleni.