Zgonea: Traian Băsescu trebuie să își dea demisia!

zgonea Zgonea: Traian Băsescu trebuie să își dea demisia! poze

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Traian Băsescu arată că nu a înțeles care a fost mesajul pe care 7,5 milioane de români i l-au transmis la referendumul de pe 29 iulie.
„Prin declaraţiile de astăzi, Traian Băsescu demonstrează că nu a învăţat nimic din lecţia pe care românii i-au dat-o. Oamenii au votat în număr foarte mare pentru ca Traian Băsescu să plece. Chiar dacă rezultatele referendumului nu au fost validate, numărul impresionant de voturi DA ar trebui să îl oblige pe Băsescu să își dea demisia din funcția de Președinte. Cum mai poate Traian Băsescu să reprezinte acum interesele României când peste 7 milioane de cetățeni i-au cerut să plece? Cum se mai poate duce Traian Băsescu la Bruxelles și în capitalele aliaților noștri să vorbească despre statul de drept din România, când el însuși a fost cel care a vorbit despre lovitura de stat? Traian Băsescu nu mai are niciun fel de legitimitate, nici în țară și nici în străinătate. Traian Băsescu trebuie să își dea demisia”, a declarat liderul USL.
Valeriu Zgonea a precizat că USL a respectat întocmai litera legii și spiritul Constituției, în tot procesul de suspendare, iar Traian Băsescu și susținătorii lui au fost cei care au declanșat o campanie de denigrare a României în afara granițelor țării.
„Am respectat hotărârile Curții Constituționale, chiar și atunci când acestea nu ne erau favorabile. Pe toată perioada suspendării instituțiile statului au funcționat normal, potrivit legii. Guvernul a asigurat respectarea angajamentelor statului român atât în țară, cât și în relațiile cu partenerii europeni și internaționali. Din păcate, partenerii și aliații noștri au primit alte informații decât cele reale, de la Traian Băsescu, Monica Macovei, Cristian Preda și alți lideri importanți ai PDL. Acești oameni sunt vinovați de compromiterea României în ochii partenerilor și aliaților noștri. Dar ceea ce rămâne în urma referendumului sunt cele 7,5 milioane de voturi împotriva lui Traian Băsescu. Băsescu a rămas președinte pentru că așa au decis 6 judecători de la Curtea Constituțională, dar asta nu înseamnă că el mai reprezintă pe cineva în România sau în afara țării. Dacă ar avea un dram de onoare şi de responsabilitate față de interesele țării, Băsescu și-ar da demisia fără întârziere din funcția de președinte”, susține Preşedintele Camerei Deputaţilor.