Zgonea: Semnături “plagiate” pe sesizările PDL la Curtea Constituţională

semnaturi udrea zgonea Zgonea: Semnături plagiate pe sesizările PDL la Curtea Constituţională poze

Semne de întrebare asupra legalităţii sesizărilor PDL la Curtea Constituţională

Liderul Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Valeriu Zgonea, apreciază că un număr considerabil de semnături de pe sesizările PDL depuse recent la Curtea Constituţională ridică suspiciuni în privinţa autenticităţii acestora.

zgonea Zgonea: Semnături plagiate pe sesizările PDL la Curtea Constituţională poze
„Orice lege votată de Parlamentul României şi care nu convine PDL este atacată la Curtea Constituţională. Analizând listele de semnături care susţin trei dintre sesizările depuse, recent, de PDL la Curtea Constituţională, am descoperit că aceeaşi persoană semnează de trei ori în trei moduri diferite, ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra legalităţii sesizărilor respective”, a declarat Valeriu Zgonea.
Concret, este vorba despre sesizările de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea art. 48 din Legea nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali, Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi Legea pentru modificarea şi completarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
„Trecem peste faptul că proiectul care modifică Legea referendumului a fost votat favorabil de mai mulţi parlamentari PDL, iar unii dintre aceştia se regăsesc apoi pe lista celor care au contestat proiectul la CCR. Nu ar fi nici prima şi, probabil, nici ultima dovadă de inconsecvenţă a parlamentarilor PDL şi a modului inadmisibil în care aceştia îşi exercită mandatul încredinţat de alegători”, a mai spus liderul PSD.
Prima sesizare la care deputatul face referire, ce priveşte sistemul uninominal de vot propus de USL, este semnată de un număr de 54 de deputaţi, cea de-a doua sesizare, referitoare la modificările aduse de Parlament Legii referendumului, este semnată de 71 de deputaţi, iar pe cea de-a treia, care priveşte modificările aduse Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, se regăsesc semnăturile a 68 de deputaţi.
Cel puţin 21 de semnături de pe fiecare sesizare ridică suspiciuni în privinţa autenticităţii acestora (a se vedea facsimilul anexat).
„În aceste condiţii, constatăm că nu este respectat numărul minim de 50 de deputaţi, necesar susţinerii unei sesizări depuse la Curtea Constituţională, aşa cum prevede art. 46 din Constituţia României. Prin urmare, cele trei sesizări ale PDL depuse la Curtea Constituţională nu sunt valabile, nefiind respectate condiţiile impuse de prevederile constituţionale în materie”, a subliniat Valeriu Zgonea.
Deputat Valeriu Zgonea
Liderul Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor