Zgonea, la Washington DC, în SUA, la Parliamentary Inteligence – Security Forum

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, participa de marti pâna vineri, la Washington DC, în SUA, la Parliamentary Inteligence – Security Forum în care se va discuta despre amenintarile teroriste regionale.
Potrivit unui comunicat de presa remis de Camera Deputatilor, principalele teme de dezbatere ale forumului vor fi: amenintarile teroriste regionale, problematica luptatorilor teroristi straini, combaterea finantarii terorismului si cooperarea institutionalizata dintre UE si SUA în acest domeniu, programul Meta – Data al SUA, precum si sistemul national de prevenire si combatere al terorismului.
‘Globalizarea terorismului este un fenomen pe care nu îl putem nega, o amenintare la adresa securitatii nationale si internationale. Întreaga comunitate internationala se confrunta cu acest fenomen, asa încât, ca parte importanta a acesteia, România va actiona, în continuare, pentru prevenirea si combaterea acestui fenomen, atât la nivel national, cât si în cadrul organismelor internationale, pe baza legislatiei existente si cu respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. În acest sens, tara noastra a încheiat peste 50 de acorduri bilaterale de cooperare în domeniul combaterii terorismului, a crimei organizate si a traficului de droguri cu mai multe state din Europa si SUA’, a declarat Zgonea.
Membrii delegatiei conduse de presedintele Camerei Deputatilor vor avea mai multe întrevederi cu oficiali din Congresul SUA, cu membrii ai Caucus-ului pentru România, ai Comitetului pentru informatii si ai Agentiei Nationale de Securitate. Pe durata vizitei, delegatia va avea o întâlnire si cu reprezentantii comunitatii românesti.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va fi însotit la acest eveniment de deputatul Gabriel Vlase.