Zgonea: buget încropit pentru clientela PD-L

valeriu zgonea Zgonea: buget încropit pentru clientela PD L poze

Deputatul PSD Valeriu Zgonea spune că bugetul întocmit de guvernul Boc riscă să creeze 100.000 de şomeri şi să lase mulţi români sub cerul liber, fiind “încropit” doar pentru “satisfacerea clientelei şi a oligarhilor PD-L”. 

Deputatul PSD estimează că planurile guvernamentale vor duce la concedierea a 100.000 de bugetari, acţiunea având un dublu impact asupra bugetului de stat. “Guvernul Boc nu are nici soluţii, nici strategii. Are doar idei puţine şi fixe, care vor duce la adâncirea crizei economice şi vor crea probleme sociale fără precedent. 100.000 de bugetari nu înseamnă 100.000 de saci de cartofi pe care îi arunci din maşina care se poticneşte! Înseamnă 100.000 de oameni cu familii, cu planuri şi rate la bancă. În primul rând, nu mai încasează contribuţiile şi impozitul pe venit, iar în al doilea rând persoana respectivă trebuie să primească indemnizaţie de şomaj, plătită tot de către stat”, afirmă parlamentarul social-democrat”, precizează Zgonea, într-un comunicat de presă.
În plus, susţine Zgonea, guvernul Boc nu a prevăzut bani suficienţi în fondul de şomaj pentru a face faţă valului de concedieri, sumele riscând să se termine în câteva luni, pe măsură ce tot maai mulţi angajaţi intră în şomaj. “Fondul total de şomaj pentru anul 2010 prevede cheltuieli de aproape trei miliarde de lei, bani ce vor fi împărţiţi la 280.000 de beneficiari de indemnizaţii. Din acelaşi fond se vor plăti şi salariile compensatorii pentru bugetarii care vor fi concediaţi, precum şi veniturile lunare de completare pentru cei peste 10.300 de disponibilizaţi din sectorul feroviar. Sunt milioane de români de care Guvernului Boc nu-i pasă! PD-L a împărţit banii publici fără să ţină cont de nevoile sociale şi de criza economică. Bugetul pe anul 2010 nu a fost gândit în folosul cetăţenilor, ci pentru satisfacerea oligarhiei PD-L şi a clientelei politice”, precizează Zgonea.