Zeci de apartamente pentru tinerii din Filiași se vor construi în următorii doi ani. Ce planuri are administrația locală

psd Zeci de apartamente pentru tinerii din Filiași se vor construi în următorii doi ani. Ce planuri are administrația locală poze

Orașul Filiași, așezare de aproape 20.000 de locuitori, se confruntă cu una dintre principalele probleme ale României: tinerii părăsesc localitatea natală pentru condiții mai bune de viață în afara țării. Doar că administrația locală a găsit soluții pentru a elimina această tendință demografică. Pe lângă investițiile curente, la Filiași urmează să se construiască zeci de locuințe destinate tinerilor sub 35 de ani.

 

„Eforturile noastre de a crește nivelul de trai din oraș s-au văzut în ultimii ani. De la asfaltări și asigurarea de utilități, până la investițiile majore în grădinițe, școli și spital. Doar că tinerele familii au nevoie de mai mult pentru a rămâne în țară. Au nevoie de o locuință accesibilă și de locuri de muncă, astfel că am întocmit un plan care să vină în sprijinul lor. Am achiziționat platforma SIL, o suprafață care servea drept depozit de lemne, pe care dorim să o amenajăm ca parc industrial, dar și o zonă destinată locuințelor”, explică Marin Gheorghe, viceprimarul orașului.

 

Concret, la Filiași, urmează să se construiască un cvartal cu șase scări de bloc, clădiri rezidențiale cu parter și opt etaje care să fie puse la dispoziția tinerilor la o valoare a chiriei extrem de mică.

 

„Suntem în faza în care identificăm liniile de finanțare cu ajutorul cărora să ne ducem planul la îndeplinire. În acest moment, avem la dispoziție o axă de finanțare din fonduri guvernamentale pe care sunt eligibile două scări de bloc. Este vorba de 72 de apartamente pe care le putem construi cu o co-finanțare de doar 10%. În sarcina administrației locale cade asigurarea utilităților pentru aceste clădiri. Odată finalizare, persoanele sub 35 de ani vor putea închiria o locuință cu o chirie cuprinsă între 70 și 90 de lei, de familie, pe lună”, dă asigurări viceprimarul.

 

Proiectul presupune și realizarea de parcări,  dar și construirea unui supermarket care să ofere servicii de catering pentru lucrătorii de pe viitoarea platformă a parcului industrial.