Zece cadeţi americani s-au pregătit timp de trei săptămâni alături de reprezentanţi ai Jandarmeriei Române

 

În perioada 18 mai -5 iunie a.c., Unitatea Specială 30 Jandarmi Protecţie Instituţională „Obiective Diplomatice” şi Biroul de Cooperare Militară din cadrul Ambasadei SUA au organizat la Scoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri “Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, un stagiu comun de pregătire în domeniul intervenţiei profesionale,  precum şi al asigurării şi restabilirii ordinii publice.

Astfel, timp de trei săptămâni, zece cadeţi americani au participat alături de jandarmii români la diverse activităţi comune de pregătire, atât în domeniul intervenţiei şi tacticilor poliţieneşti, cât şi al activităţilor sportive.

Cei 40 de jandarmi români participanți la acest stagiu comun de pregătire au avut ocazia de a interacţiona cu vorbitori nativi ai limbii engleze, aspect foarte important în pregătirea şi dezvoltarea profesională a acestora, precum şi în vederea asigurării integrării în misiuni internaţionale sub egida N.A.T.O., O.N.U., sau U.E., la care Jandarmeria Română participă – Jandarmeria Română participă la misiuni internationale din anul 2002. În anul 2015, România prin Jandarmeria Română deţine preşedinţia Comitetului Interministerial de Nivel Înalt (CIMIN) al Forţei de Jandarmerie Europeană.

Cu această ocazie, jandarmii români au beneficiat de sprijinul unei Echipe de Pregătire Avansată în Limba Engleză, formată din cadeţi americani (studenţi ai diferitelor universităţi/academii militare americane) şi coordonată de un profesor militar.

Pe parcursul celor trei săptămâni de pregătire, oaspeţii americani au avut ocazia să viziteze mai multe obiective turistice importante din ţara noastră (Muzeul Satului, Palatul Parlamentului, Muzeul B.N.R., Castelul Bran, Castelul Peleş, etc.).

Programul comun de pregătire se desfăşoară din anul 2012, iar în cadrul acestui stagiu de pregătire au fost instruiţi 120 de jandarmi.