Wizz Air „se bazează” pe Aeroportul Craiova. Prioteasa: Oltenia prinde aripi către Europa!

aeroport craiova 2 Wizz Air „se bazează” pe Aeroportul Craiova. Prioteasa: Oltenia prinde aripi către Europa! poze

Oficialitățile județului au inaugurat ieri seară baza Wizz Air de la Craiova, alături de reprezentații companiei low-cost care a anunțat simultan și patru noi destinații de zbor spre Europa din capitala Olteniei.

aeroport craiova 3 Wizz Air „se bazează” pe Aeroportul Craiova. Prioteasa: Oltenia prinde aripi către Europa! poze

Președintele CJ Dolj Ion Prioteasa a participat la evenimentul organizat pentru a marca sosirea primului avion dedicat aeroportului craiovean alături de vicereședinții Cristi Iovan și Alina Tănăsescu, primarul Lia OLguța Vasilescu, prefectul de Dolj Sorin Răducan și deputatul Claudiu Manda.

aeroport craiova 4 Wizz Air „se bazează” pe Aeroportul Craiova. Prioteasa: Oltenia prinde aripi către Europa! poze

„Începând de marți seară, pe Aeroportul Craiova avem o bază operațională a companiei aeriene Wizz Air. Practic, ne-am dat mâna cu cea mai mare firmă de low-cost din Europa Centrală și de Est. Acest lucru înseamnă că un avion Airbus A320 va fi în permanență pe Aeroportul Craiova, aeronavă care nu este adusă pentru a fi admirată, ci pentru a opera zboruri către destinații de top din Europa. Un alt eveniment mare pe care îl anunțăm cu plăcere și care este în directă legătură cu Aeroportul Craiova se referă la cele patru noi destinații care sunt lansate în următoarele trei zile: Bologna, Roma, Dortmund şi Barcelona. Acestea se adaugă celorlalte două rute deja operaționale – Londra și Milano. Este o mare bucurie pentru noi și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această reușită, atât de la Consiliul Județean Dolj, cât și de la Aeroportul Craiova, adevărate echipe care au știut să transforme această instituție într-o poveste de succes. În primele șase luni ale acestui an, pe doar două destinații, numărul pasagerilor care au zburat de la Craiova este aproape egal cu al celor care au folosit aeroportul nostru pe tot parcursul anului 2013. Preconizăm că, odată introduse cele patru noi rute, numărul pasagerilor înregistrați la finele acestui an va depăși 100.000 – o cifră altădată incredibilă. Rămânem fideli devizei „Consiliul Judeţean investeşte în Aeroport“, pentru că acum putem afirma cu toată forţa că Oltenia prinde aripi către Europa”, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.