Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova – Milano (VIDEO)

sosire avion aeroport Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze

Compania de low-cost Wizz Air a început ieri zborurile de pe aeroportul craiovean spre Italia, în avans faţă de calendarul stabilit iniţial. 

Şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent pe aeroport pentru zborul inaugural pe ruta Craiova – Milano (Bergamo), alături de vicepreşedinţii Cristi Iovan şi Laurenţiu Ivanovici şi un număr însemnat de consilieri judeţeni.

avion plecare botez Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze

“Astăzi am inaugurat prima cursă low-cost care leagă Craiova de Bergamo şi Milano. În urmă cu câţiva ani anunţam că, prin forţe proprii, Consiliul Judeţean dolj iniţiază proiectul de reabilitare şi modernizare a Aeroportului din Craiova, mulţi ne-au privit cu scepticism şi au considerat că băgăm bani într-un proiect fără viitor. Azi, venirea Wizz Air conturează şi dă substanţă proiectului Consiliului Judeţean Dolj, care a încercat să pună în valoare singurul aeroport din Sudul României. Aeroportul Craiova este în definitiv o poveste de succes. Este un pariu al Consiliului Judeţean Dolj care, în ani, se va dovedi a fi fost unul câştigător. Cursa Wizz Air Craiova-Milano este unul dintre cele mai importante evenimente care ni se întâmplă pe Aeroportul Craiova”, a declarat Prioteasa, la conferinţa de presă susţinută ieri la Aeroportul Internaţional Craiova.

prioteasa carvallo Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze

Din partea companiei aeriene a fost prezent la eveniment unul dintre manageri, Daniel de Carvalho, acesta caracterizând momentul drept unul  foarte important atât pentru Wizz Air cât şi pentru întreaga regiune a Olteniei.

prioteasacarvalloaeroport Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze

“Suntem foarte încântaţi să fim aici în Craiova pentru a întâmpina primul zbor Wizz Air. Acest lucru reprezintă un pas important pentru Wizz Air şi pentru întreaga regiune a Olteniei, care de acum poate avea acces mai uşor şi mai ieftin către unul dintre cele mai importante oraşe europene, Milano, atât pentru petrecerea timpului liber cât şi din perspectiva locurilor de muncă. Noua destinaţie Wizz Air, Craiova, demontrează încă o dată angajamentul nostru faţă de piaţa din România şi reprezintă primul pas pentru dezvoltarea noastră în zona de sud a României”, a afirmat de Carvalho.

wizz air pasageri Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze
Vicepreşedintele CJ Dolj, Cristi Iovan, a savurat inaugurarea noii destinaţii de zbor, venită, după cum spune, la capătul unei perioade destul de grele. “Este un eveniment foarte important pentru Consiliul Judeţean Dolj care în ultimii ani a reuşit să construiască un aeroport. Am avut o perioadă destul de grea de traversat în care a trebuit să venim cu răspunsuri la fiecare problemă care s-a legat. La început nu puteam să convingem companiile aeriene să vină aici la Craiova pentru că nu aveam un aeroport iar după ce am avut aeroport a trebuit să îl prezentăm companiilor aeriene şi ne bucurăm că toate aceste elemente au fost întrunite, în sensul că astăzi există un aeroport funcţional, cel mai modern aeroprt regional din România şi o companie low-cost care operează zboruri din Craiova”, a spus Iovan.

wizz air avion Wizz Air a început zborurile pe ruta Craiova   Milano (VIDEO) poze