Week-end plin pentru jandarmi: Parada Bikerilor la Craiova, festival şi miting în judeţ

jandarmi picnik Week end plin pentru jandarmi: Parada Bikerilor la Craiova, festival şi miting în judeţ poze

Jandarmii doljeni asigură ordinea publică la „Parada Moto” în municipiul Craiova, Sărbătoarea câmpenească tradiţională „Floarea de Salcâm” în localitatea Poiana Mare şi la un miting electoral în localitatea Rast
Sâmbătă, 12 mai a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, Asociaţia MC Oltenia Bikers organizează „Parada Moto” pe traseul Piaţa Mihai Viteazul – str. A.I. Cuza – Calea Bucureşti – Complexul Metro şi retur, eveniment la care participă peste 50 motociclişti.
Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, împreună cu cadre ale I.P.J. Dolj, Poliţiei Locale Craiova şi I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestui eveniment.
De asemenea, în intervalul orar 11.00 – 23.00, peste 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj vor asigura măsurile de ordine publică în localitatea Rast ocazia desfăşurării unui miting electoral.
Pe această cale informăm participanţii la această adunare publică cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale în vigoare:
a) sã nu punã în pericol ordinea constituţionalã, ordinea publicã, siguranţa persoanelor şi a bunurilor;
b) sã nu facã afirmaţii care pot aduce atingere demnitãţii umane sau moralei publice;
c) sã nu incite la urã sau discriminare pe considerente de rasã, religie, naţionalitate, sex, orientare sexualã sau etnie;
e) să nu afişeze mijloacele de propagandã electoralã în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale.

Duminică, 13 mai a.c., între orele 16.00 – 23.00 cu ocazia desfăşurării Sărbătorii câmpeneşti „Floarea de Salcâm”, eveniment organizat în localitatea Poiana Mare de Consiliul Local, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, împreună cu cadre ale I.P.J. Dolj, şi I.S.U. Dolj vor desfăşura acţiuni specifice de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe parcursul desfăşurării acestui eveniment.
Deoarece se preconizează participarea unui număr mare de persoane, circa 5000, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la locul desfăşurării activităţilor dedicate acestei sărbători, precum şi pe traseele de sosire şi plecare a participanţilor.
Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor care vor participa la manifestare, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria recomandă participanţilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să manifeste atenţie pe traseele de deplasare.
De asemenea, Jandarmeria recomandă cetăţenilor, ca în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă la acest spectacol împreună cu minori să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.
În situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, participanţii pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective .