Vizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului: “Eforturi orientate spre îmbunătățirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră”, cod e-MS: ROBG-408  

 

 image002 Vizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului:  “Eforturi orientate spre îmbunătățirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră”,  cod e MS: ROBG 408    poze

Joi, 8octombrie 2020, Autoritatea de Management (Ministerul Lucrărilor Publice,Dezvoltării și Administrației, România), Autoritatea Națională (Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, Bulgaria) și Secretariatul Comun (Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru granița România – Bulgaria) al Programului Interreg V-A România-Bulgaria, au organizatovizită la fața locului pentru mediatizarea proiectului: “Eforturi orientate spre îmbunătățirea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră”, cod e-MS: ROBG-408, proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria. Evenimentul a fost organizat online, prin intermediul platformei Zoom.us și transmis live pe canalul de YouTube al Programului.

Proiectul în valoare de aproximativ 8 milioane euro,este implementat deUnitatea Administrativ Teritorială – județul Dolj, în calitate de beneficiar lider în parteneriat cuAgenția de Infrastructura Rutieră.

Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona transfrontalieră prin îmbunătățirea accesului dintre nodurile secundare și terțiare și rețeaua TEN-T din regiune. Prin implementarea proiectului vor fi modernizate două drumuri:

  1. Drumul 652A, DN6 Carcea-DN65 de la km 0+000 la km 6+200, județul Dolj
  2. Drumul III-118 Guliantsi – Dolna Mitropolia de la km 14+786 la km 24+150, districtul Pleven,

având o lungime totală de 15.5 km de drumuri. În plus, dispozitive fizice, care încetinesc traficul – semnele de viteză a radarului solar, marcare zgomotoasă și reflectori de gardă, vor fi montate pe șosea.

De asemenea, vor fi organizate activități de educație în grădinițe și școli în domeniul siguranței circulației prin furnizarea de materiale pentru scenarii de joc cu care copii s-ar putea întâlni pe șosea, precum și campanii de conștientizare pentru adulți pentru gestionarea vitezei și toleranță umană.

Mai multe detalii despre proiectul sus menționat puteţi găsi în fişa proiectului, disponibilă pe site-ul Programului, www.interregrobg.eu, secțiunea Proiecte.

Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele transfrontaliere selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.