Vizită federală la Stadionul de Atletism din Craiova

Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a vizitat, luni, șantierul stadionului de atletism, alături de reprezentanții autorităților locale, în frunte cu primaurl Mihail Genoiu, declarându-se încântat de proiectul derulat lângă „Oblemenco”.

Aveți o bază sportivă cum nu am mai văzut. Sunt foarte încântat de faptul că aveți și o pistă de încălzire, pe o acoperiți, pentru că dă un plus mare față de foarte multe stadioane. Nu vreau să vă laud, dar faptul că aveți și sală, și stadion, și pistă de atletism, cu siguranță va întregi partea de sport la Craiova. Deja concurați cu cele mai bune baze din România. Pentru atletism, sunteți în top! ”, a declarat Florin Florea.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că noul stadion ar putea fi inaugurat în aprilie, precizând că municipalitatea aîși va muta aria de interes și către terenurile de sport din curțile școlilor craiovene. „Așa cum am mai spus, vreau să scoatem copiii din tablete și din telefone și să-i aducem în lumea reală, a sportului și a sănătății, fie că este vorba de fotbal, înot, atletism. Pe lângă sportul de performanță, vom începe această campanie pentru sportul de masă, pentru că de acolo vor rezulta campionii ulteriori. Nu ne vom opri aici”, a declarat primarul Craiovei.

Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 locuri – cifrele investiției 

Ordinul de începere a lucrărilor a fost înaintat executantului pentru data de 13.06.2019.
Durata de execuție este de 10 luni.

Valoarea TOTALA a lucrărilor de execuție este de 46.518.437,56 lei cu TVA. Investitia este suportata din bugetul local.
Totodată, în 2019, a fost încheiat un contract pentru elaborare documentații (rapoarte) în vederea Certificării I.A.A.F. a obiectivului de investiții „Stadion de atletism cu capacitate de peste 5000 de locuri” cu un prestator recomandat de I.A.A.F. – firma AH Sport Consulting SRL. Redactarea rapoartelor pentru fazele determinante ale construcției vor fi parte a raportului final în vederea certificării și vor avea scopul de a oferi beneficiarului, respectiv Primăriei Craiova, garanția că antreprenorul căruia i-a fost atribuit contractul de execuție de lucrări își va îndeplini toate responsabilitățile legate de construcția instalațiilor de atletism în ceea ce privește cerințele de conformitate legale ale I.A.A.F., în scopul certificării stadionului de atletism la categoria de construcție I.A.A.F. cel puțin III (se dorește cerificarea stadionului la categoria II). La finalizarea construcției, se va întocmi raportul final de inspecție și măsurători realizat în conformitate cu cerințele I.A.A.F., raport ce va conține informații relevante din rapoartele intermediare de control. Raportul reprezintă o condiție prealabilă pentru emiterea unui certificat I.A.A.F. pentru stadion.
Date tehnice:
Arie teren 54 762,0 mp
Arie Construcții Desfășurată Corpuri A,B,C,D 9.873,70 mp
Arie Construcții Desfășurată Corp E (Nou) 233,2 mp
Total Arie Construcții Desfășurată rezultat 10 105,9 mp
Suprafață tartan (competiție, warm-up) 10.255,00 mp
Suprafață gazon – Teren Competiție 7.910,00 mp
Suprafață gazon – Teren Warm-up 5.240,00 mp
Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A,B,C,D) va găzdui peste 5000 de locuri pentru spectatori (aprox. 5015), și dotări pentru sportivi, arbitri, media, etc. necesare desfășurării unor competiții omologate.
Copertină montată pe o structură metalică deasupra corpurilor B și C.
Instalație de nocturnă pentru terenul de competiție formată din 5 stâlpi de iluminat completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale.
Instalație de nocturnă pentru terenul de încălzire formată din 6 stâlpi de iluminat.
Zona de concurs
– Pista de alergare standard cu 8 culoare de alergare
– Groapă cu apă pentru cursa de alergare peste obstacole.
– 2 instalații pentru săritura în lungime și triplu salt în aceeași direcție, alăturate,
cu zone de aterizare la fiecare capăt , pentru a permite desfășurarea de simultană a două
competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 2 instalații pentru săritura în înălțime.
– 2 instalații pentru săritura cu prăjina în aceeași direcție, alăturate, cu zone de aterizare
la fiecare capăt, pentru a permite desfășurarea de simultană a doua competiții cu aceleași condiții pentru atleți.
– 1 instalație combinată pentru aruncarea discului și ciocanului.
– 1 instalație pentru aruncarea discului în direcția opusă instalației combinate
– 2 instalații pentru aruncarea suliței, amplasate câte una în capetele opuse ale terenului.
– 2 instalații pentru aruncarea greutății.