Vizionări de concerte memorabile la Filarmonica ”Oltenia”

Luni, 11 mai 2015, de la ora 19:00, în cadrul ciclului ”Concerte Memorabile” are loc vizionarea unor selecțiuni ale concertului din data de 17 decembrie 2008, dirijor Teodor Costin, solistă Irina Iordăchescu. Evenimentul are loc în sala ”Filip Lazăr” și este prezentat de dirijorul Alexandru Iosub. Vizionările de concerte memorabile fac parte din programul ”Filarmonica Plus” inițiat de curând de Filarmonica ”Oltenia”, iar intrarea este liberă.

Filarmonica ”Oltenia” se adresează astăzi tuturor, de la copii la adulți și vârstinici, demonstrând că este cea mai dinamică instituție de profil din țară, deschisă spre programe muzicale creative și originale. Pe lângă programul clasic de concerte, din luna aprilie, am inițiat un proiect inedit, ”Filarmonica Plus”, menit să răspundă cerințelor unui public divers și exigent.

2015 05 11 vizionare 400 Vizionări de concerte memorabile la Filarmonica ”Oltenia” poze
Ziua de luni este rezervată vizionării de concerte memorabile ale filarmonicii, marțea tineri muzicieni vor urca pe podiumul de concerte, iar miercurea este dedicată stagiunii muzicii de cameră, găzduite de spațiul plin de rafinament al Muzeului de Artă din Craiova.
Joi, muzicienii invitați ai filarmonicii – dirijori și soliști – se prezintă în cadrul unor întâlniri cu melomanii craioveni, oferind posibilitatea de a fi cunoscuți și în altă ipostază decît cea scenică..
Vineri seara, înainte de concertul simfonic săptămânal,  compozitori, muzicologi sau profesori universitari aduc în actualitate muzica secolului 20, prelegerile fiind însoțite de audiții și proiecții video.