Vineri, 23 aprilie 2021, polițiștii locali au depistat în trafic o camionetă având număr de înmatriculare VL08LNS, ce transporta moloz în condiții ilegale

În urma patrulărilor de rutină din dimineața zilei de vineri, 23 aprilie 2021, polițiștii locali au depistat în trafic o camionetă având număr de înmatriculare VL08LNS, ce transporta moloz în condiții ilegale. Conducătorul auto se numește S. M., în vârstă de 33 ani și este domiciliat în comuna Costești din județul Vâlcea.

 

În urma acțiunii, conform procedurii, a fost sesizată Garda de Mediu Dolj, care va dispune măsurile reglementate de normele legale în vigoare. Valoarea operațiunilor de transport urmează a fi recuperată de la contravenient.

Reamintim că persoanele care vor să elimine deșeurile provenite din construcții, reamenajări și demolări în mod legal, trebuie să solicite în scris colectarea molozului fie la sediul societății Salubritate SRL Craiova, din strada Brestei nr. 129A, fie prin e-mail la adresele craiovacurata@yahoo.com sau office@salubritate-craiova.ro.

Cererea trebuie să conțină numele beneficiarului, adresa de unde va fi colectată cantitatea, precum și un număr de telefon la care beneficiarul poate fi contactat. În cazul în care molozul provine din lucrări care au necesitat autorizare și pentru care a fost încheiat un contract de colectare a molozului, cererea va fi însoțită de factura și chitanța cu care a fost achitată cantitatea minimă estimată.

 

După ce beneficiarul face dovada plății, molozul va fi colectat din locație folosindu-se un încărcător și un utilaj special dedicate acestui tip de transport. Deșeurile provenite din construcții, demolări sau reamenajări sunt transportate ulterior la un operator autorizat pentru valorificarea acestora.

 

Numărul de telefon la care craiovenii pot suna pentru informații este 0251/414660, interior 106.