VINERI, 19 FEBRUARIE 2021, ORA 19:00, CORALA ACADEMICĂ A FILARMONICII „OLTENIA” – MUZICĂ SACRĂ

VINERI,  19  FEBRUARIE  2021,  ORA  19:00,

CORALA  ACADEMICĂ  A  FILARMONICII  „OLTENIA” – MUZICĂ SACRĂ

DIRIJOR

PAVEL  ȘOPOV

La pian

CORINA  STĂNESCU

 

În program:

Johann Sebastian Bach: „Lebe den Herrn, meine Seele” din Cantata nr. 69

Georg Friedrich Haendel: Corul nr. 3 din oratoriul „Messias”

Antonio Vivaldi: „Et in terra pax hominibus” din „Gloria”

Joseph Haydn: „Kyrie eleison” din Heilig-Messe

Wolfgang Amadeus Mozart: „Ave verum corpus”, K. 618

Ludwig van Beethoven: „Quoniam tu solus” din Missa în Do major, op. 86

Johannes Brahms: Coral și Fuga la 5 voci din „Două Motete”, op. 74

Pietro Mascagni: „Credo” din „Messa di Gloria”

Luigi Cherubini: „Kyrie eleison” din Requiem

Franz Liszt: „Santa Veronica” din „Via crucis”, S. 53

Robert Schumann: „Domine Jesu Christe” din „Requiem”

Johann Sebastian Bach: Corul nr. 6 din Marea Missă în Si minor

 

Vineri, 19 februarie, de la ora 19:00, Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, dirijată de maestrul de cor PAVEL ŞOPOV, va susţine un concert de muzică sacră, cu acompaniament asigurat de pianista CORINA STĂNESCU. Evenimentul este o incursiune în spaţiul vest-european, de la baroc, trecând prin clasicism, la romantismul muzical, din creaţia a nu mai puţin de 11 compozitori de referinţă din istoria culturii universale!

 

Pavel Şopov a absolvit succesiv Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti (1973) şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ din capitală (1978), secţia pedagogie muzicală (specializarea muzică vocală şi instrumentală). A urmat cursul de dirijat coral la clasele profesorilor Silvia Secrieriu şi Iovan Miclea. A fost, în perioade distincte, dirijor al corului Filarmonicii “Oltenia” şi maestru de cor la Teatrul Liric “Elena Teodorini”. De-a lungul anilor, a desfăşurat şi o intensă activitate didactică, fiind profesor titular (o perioadă şi director) al Liceului de Artă “Marin Sorescu”, iar, în ultimii ani, lector universitar doctor la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova; actualmente, în paralel, îndeplinește calitatea de maestru de cor al Filarmonicii oltene.

Datorită performanţelor sale interpretative de o calitate indubitabilă, pianista Corina Stănescu se bucură de preţuirea unanimă a publicului şi a criticii de specialitate. În prezent desfăşoară o intensă activitate artistică şi didactică, fiind solist instrumentist al Filarmonicii „Oltenia“, maestru corepetitor la Opera Română Craiova şi profesor asociat (acompaniament – corepetiţie) în cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Litere – Universitatea din Craiova. Din anul 2005, alături de violonistul Octavian Gorun, formează un redutabil duo concertistic, interpretând de o manieră impresionantă lucrări reprezentative din repertoriul muzicii de cameră – de la creaţii ale marilor compozitori preclasici, până la capodopere ale epocii romantice.

 

            Concertul va avea loc cu public în sală, cu limitarea locurilor la maximum 120 de persoane şi respectarea măsurilor de siguranţă medicală: accesul melomanilor pe circuite separate de intrare-ieşire, măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor, purtarea măştii de protecţie, distanţa fizică de minimum 2 metri între spectatori.

 

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00