VINERI, 1 OCTOMBRIE 2021, ORA 19:00 ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII – Deschiderea Stagiunii 2021/2022 la Filarmonica ”Oltenia” Craiova

VINERI,  1  OCTOMBRIE  2021,  ORA  19:00 ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZICII

Deschiderea Stagiunii 2021/2022

la Filarmonica ”Oltenia” Craiova

ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”

DIRIJOR

BOGDAN  VODĂ

 

SOLISTĂ

EDIT-MARIA  FAZAKAS

pian

 

În program:

       Serghei Rahmaninov: Concertul nr. 3 în Re minor pentru pian și orchestră, op. 30

           Piotr Ilici Ceaikovski: Uvertura-fantezie „Romeo și Julieta”

 

            Filarmonica ”Oltenia” Craiova deschide noua stagiune vineri, 1 octombrie 2021, ora 19:00, chiar de Ziua Internațională a Muzicii, cu un program Rahmaninov/Ceaikovski, sub bagheta dirijorului Bogdan Vodă. Pianista Edit-Maria Fazakas, câștigătoare a peste 20 de premii internaționale, va cânta Concertul nr. 3 de Serghei Rahmaninov, o lucrare de virtuozitate care cucerește publicul prin lirism și bogăția melodică.

 

BOGDAN  VODĂ

Bogdan Vodă a absolvit specializările compoziție (cu Tiberiu Olah) și dirijat (cu Ludovic Bacs) la Universitatea Națională de Muzică din București. Actualmente, este conferențiar univ. dr. al Departamentului de Compoziție din aceeași instituție. Predă compoziție, armonie, forme și analize, orchestrație etc. Conduce Orchestra Concerto a UNMB. A scris lucrări simfonice, concertante și camerale, care au fost interpretate în festivaluri naționale și internaționale. Are și o activitate de dirijor, cu prezențe la pupitrul majorității orchestrelor filarmonice din țară (a debutat, în 1994, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova, unde este, în prezent, dirijor permanent), cu concerte, turnee și înregistrări în Franța, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia.

 

EDIT-MARIA  FAZAKAS

Edit-Maria Fazakas a fost lăudată de critici pentru calitățile interpretărilor sale, care etalează “toate condimentele necesare: profunzime spirituală, temperament și joc”. “Deține capacitatea de a se transforma în funcție de stilul și caracterul în care se înscriu lucrările muzicale pe care le abordează.” Câștigătoare a peste 20 de concursuri internaționale, pianista a concertat în toată Europa, o mare parte din S.U.A., cât și în Israel, Japonia, Peru și China.

După studii la Conservatorul din București la clasele Danei Borșan și ale lui Vlad Dimulescu, pianista a absolvit prestigiosul Oberlin College Conservatory, unde a fost studenta lui Peter Takacs. La Oberlin i-a fost decernat Dean’s Talent Award. Ulterior a terminat un Master la Conservatorul din Boston, ca studentă a lui Michael Lewin și a urmat studii doctorale la Universitatea din Boston, la clasa aceluiași pianist. În Boston a fost beneficiara bursei  Lewitus Scholar Award și a devenit membră prin invitație a Pi Kappa Lambda International Honors Society. De asemenea, deține o diplomă de licență în drept (LLB), cu merit, de la University of Glasgow School of Law.

În 2021, a pus bazele conceptului Infinitum – un spectacol complex ce combină mai multe arte pe o singură scenă: muzică clasică, dans, acrobații și arte vizuale. În cadrul primei ediții Infinitum a interpretat Concertul nr. 3 de Rahmaninov cu Orchestra Simfonică București și dirijorul Tiberiu Soare.

 

 

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16

Telefon: 0251.414.698

Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00

 

Accesul publicului este limitat la 50% din capacitatea sălii, pe bază de certificat de vaccinare sau dovadă test. Se vor respecta măsurile de siguranţă medicală.

 

***********************************************

            Ramona Bădescu

Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova