VIDEO / Solomon,direct de pe burtiera de la Realitatea: Mutăm Zilele Craiovei pe 1 iunie!

solomon danisor expoflora VIDEO / Solomon,direct de pe burtiera de la Realitatea: Mutăm Zilele Craiovei pe 1 iunie! poze

Primarul în funcţie propune schimbarea datei pentru Zilele Craiovei, inspirat de o ştire de pe burtiera de la Realitatea TV. 

 

Antonie Solomon a făcut anunţul imediat după ce a tăiat panglica inaugurală la Expoflora alături de rectorul Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor.

solomon danisor expoflora 1 VIDEO / Solomon,direct de pe burtiera de la Realitatea: Mutăm Zilele Craiovei pe 1 iunie! poze

“A devenit o tradiţie pe 1 iunie să deschidem această expoziţie de flori. Eu, cînd văd atâtea flori, dau în mintea copiilor, mă rog la DUmnezeu să nu dispară copilul din mine. Şi să vă mai spun spun ceva. Astăzi am văzut pe burtieră la Realitatea  că pe 1 iunie 1475 avem prima atestare documentară a oraşului Craiova, într-un document al domnitorului Laiotă Basarab şi mi-a venit o idee: să strămută Zilele Craiovei pe 1 iunie. Mi se pare normal ca, dacă eu îmi sărbătoresc ziua pe data naşterii, şi Craiova să sărbătorească pe 1 iunie, ziua în care s-a născut documentar”, a spus Solomon.