VIDEO / PDL Dolj – boicot cu ochii-n patru la referendum

marijean dascalu VIDEO / PDL Dolj   boicot cu ochii n patru la referendum poze

Democrat-liberalii doljeni au pus la punct un sistem de monitorizare a procesului electoral în ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din 29 iulie.

Anunţul a fost făcut, în conferinţa de presă de astăzi, de preşedintele interimar al filialei judeţene, europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Ferm convins că adepţii demiterii lui Traian Băsescu vor folosi orice mijloace pentru a “umfla” prezenţa la urne, Marinescu spune că PDL şi-a luat măsuri pentru a contracara mişcările adversarilor, pedeliştii din judeţ urmând să stea la pândă pentru depistarea unor eventuale tentative de fraudă atât în secţiile de vot cât şi pe urmele  urnei mobile şi la intrările în localităţi pentru depistarea turiştilor electorali.

“Avem informaţii “pe surse” despre metodele pe care cei de la USL se pregătesc să le facă. Vor să introducă maculatură în urne, buletine goale, treptat, pe parcursul întregii zile, pentru a umfla prezenţa la vot. Avem informaţii că în mai multe localităţi s-au distribuit cereri tip pentru solicitarea urnei mobile, de ordinul sutelor, precum şi despre alegători care urmează a fi aduşi din alte judeţe ca să voteze în Dolj. Toate microbuzele din judeţ sunt închiriate pentru ziua de duminică. Chiar şi cei care ne-au dus pe noi ieri la mitingul de la Bucureşti ne-au spus că sunt amanetaţi pentru ziua referendumului. Primarii fac liste cu persoanele care chipurile doresc să meargă la vot, dar nu pot ajunge. De asemenea, sunt informaţii potivit cărora angajaţii mai multor instituţii locale vor trebuie să prezinte săptămâna următoare cărţile de identitate, pentru ca şefii să vadă dacă au votat la referendum. Inclusiv într-o unitate militară. Anunţ că vom face plângere penală înpotriva fiecărui preşedinte de secţie în care numărul voturilor nule este mai mare de 100 ca urmare a tehnicii despre care am vorbit, pentru că în aceste cazuri este clar că s-a încercat mărirea artificială a prezenţei la vot prin introducerea de buletine goale în urne. De asemenea, vom avea echipe la intrarea în localităţi care vor lua numărul de înmatriculare al autobuzelor şi microbuzelor şi-l vor transmite mai departe, să vedem în ce secţii ajung. De asemenea, vom copia listele suplimentare, cu tot cu CNP-ul celor care votează şi le vom verifica să vedem dacă s-a votat dublu. Avem pus la punct un sistem pentru asta. Reprezentanţii noştri vor însoţi urnele mobile pentru a vedea dacă într-adevăr cei care votează sunt netransportabili. Oriunde vom constata nereguli, vom face plângeri penale, iar dacă va fi cazul vom cere întreruperea votării. În mod normal, pentru urna mobilă e fizic impozibil să ajungă la mai mult de 1oo de votanţi într-o zi”, a declarat Marian Jean Marinescu.