VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov

olguta slatina 10 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au mers ieri “să ia lumină” de la omologii din judeţul Olt – Darius Vâlcov şi Paul Stănescu.

olguta slatina 2 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Din delegaţia craioveană au făcut parte şi viceprimarul Cristina Calangiu şi şeful SC Salubritate CRaiova SRL, doljenii fiind mai ales interesaţi de un schimb de experienţă cu colegii de la Olt pe tema Masterplanului judeţean de deşeuri.

olguta slatina 3 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a prezentat şi sistemul  “Easy” de colectare diferenţiată şi transport al deşeurilor, demarat deja la nivelul municipiului.

olguta slatina 7 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Formula găsită de slătineni, unicat la nivel de ţară,  după cum sse laudă edilii olteni, prevede un sistem de colectare diferenţiată a deşeurilor, cu containere pentru hârtie şi plastic şi pubele pentru resturile menajere încastrate în sol.

olguta slatina 17 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Containerele şi pubelele respective sunt descărcate apoi de o auto-specială, prevăzută cu sistem automat, întreaga operaţiune presupunând un singur operator – şoferul utilajului.

olguta slatina VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Sistemul respectiv, spune Lia Olguţa Vasilescu, ar putea fi implementat cu succes şi în cartierele aglomerate ale Craiovei, mai ales în Craioviţa Nouă, eliminând în acest fel problema câinilor adunaţi pe lângă tomberoane şi a celor care scormonesc prin gunoaie.

olguta slatina 5 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Primarul Craiovei şi preşedintele CJ Dolj au avut parte apoi de o excursie la două din obiectivele de investiţii pe care şi le-a trecut în CV Darius Vâlcov: cartierul de locuinţe pentru tineri cu piscină la pachet, precum şi operaţiunea de reabilitare termică a blocurilor din Slatina, care cuprinde anul acesta aproximativ 200 de imobile.

olguta slatina 11 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze

Schema de reabilitare termică aplicată de Vâlcov la Slatina prevede ca întreaga factură pentru anveloparea blocurilor să fie achitată de primărie, cu condiţia ca proprietarii apartamentelor să-şi doteze singuri locuinţele cu tâmplărie termopan.

olguta slatina 13 VIDEO / Olguţa şi Prioteasa, deplasare în fieful lui Vâlcov poze