VIDEO – Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură

olguta primar copii VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi prefectul de Dolj, Marius Deca, au predat ştafeta funcţiei pentru câteva ore tinerei generaţii, în cadrul unei acţiune iniţiate de un ONG. 

olguta primar copii 3 VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Primul copil care şi-a luat “funcţia” în primire a fost Mihnea Căpinaru din Afumaţi, desemnat de Consiliile Copiilor din judeţ drept primar al Craiovei pentru o zi , care a sosit la sediul municipalităţii de pe AI Cuza alături de Manuela Rebeca Ioniţă din Ocolna, viceprimar de municipiu cu ocazia Zilei Universale a Drepturilor Copilului.

olguta primar copii 1 VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Mihnea Căpinaru a deposedat-o pe Olguţa Vasilescu de birou înainte de orele prânzului.

olguta primar copii 2 VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Primarul Craiovei a predat ştafeta cu dragă inimă, mai ales după ce şi-a dat seama că înlocuitorul de ocazie împărtăşeşte aceleaşi opinii în materie de câini comunitari, locuri de joacă şi surse de energie alternative. Apoi l-a condus pe noul edil-şef într-o vizită de lucru prin oraş, să-l pregătească pentru şedinţa de consiliu local al copiilor, care a avut loc azi în primărie.

“În 1990 am fost membru al Parlamentului Adolescenţilor şi după 10 ani am ajuns parlamentar, acum cu 3 mandate la activ. Îi doresc şi domnului primar al copiilor să ajungă în viitor în această funcţie. Chiar am avut plăcuta surpriză să constat că a identificat adevăratele probleme ale oraşului. Astăzi am avut zi de teren şi domnul primar Mihnea Căpinaru a avut posibilitatea să vadă cum lucrează firmele din Craiova. Eu îi încurajez pe toţi tinerii să-şi urmeze aceste aspiraţii în domeniile administrativ şi politic, pentru că avem nevoie de tineri care să vină şi să schimbe cu adevărat ceva în ţara noastră”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Şi viceprimarul Cristina Calangiu s-a declarat mulţumită de predarea-primirea temporară de mandat.  ” O acţiune independentă, binevenită pentru aceşti tineri. Eu am avut plăcerea de a avea-o, astăzi, alături de mine pe Manuela Rebeca Ioniţă, care m-a impresionat cu determinarea şi dorinţa ei de a ajunge viceprimar în localitatea ei. A identificat mare parte din problemele localităţii din care provine şi are şi soluţii pentru rezolvarea lor”, a spus Cristina Calangiu.

deca izabela 1 VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze
Peste drum de primărie, la sediul prefecturii Dolj, a avut loc un eveniment similar, prefectul Marius Deca fiind înlocuit, după doar câteva zile de mandat, tot de un reprezentant al copiilor.

deca isabela tiberiade VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Primul prefect de etnie romă al Doljului a fost o fată, Izabela Tiberiade, apolitică spre deosebire de tatăl Romeo, care a însoţit-o la instalare.

deca izabela VIDEO   Olguţa şi Deca, înlocuiţi de grupa mică la primărie şi prefectură poze

Odată instalată în biroul prefectului, Izabela l-a luat la întrebări pe “predecesor”, dorind să afle cât mai multe despre activitatea din prefctură. Marius Deca a fost pus în încurcătură doar în momentul în care a fost întrebat la cât se ridică salariul de prefect, scuzându-se că nu a apucat să-l încaseze pe primul.

http://youtu.be/O3x_DqplTmw