VIDEO / Olguţa cheamă Curtea de Conturi la Termoficare şi la RAT: E penal ce-au făcut. Trebuie să oprim jaful!

psd dolj1 VIDEO / Olguţa cheamă Curtea de Conturi la Termoficare şi la RAT: E penal ce au făcut. Trebuie să oprim jaful! poze

Candidatul USL la primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, spune că va sesiza organele de control pentru a întreprinde verificări la două dintre regiile din ograda municipalităţii craiovene.

Lia Olguţa Vasilescu spune că a primit date din interiorul regiei de Termoficare cu privire la situaţia financiară reală a unităţii, date care ar fi fost altfel ascunse până şi de consilierii locali.

“Este vorba de datorii şi penalităţi care nu sunt evidenţiate în balanţa contabilă, de facturi emise de furnizorii regiei care sunt trecute direct ca sume în litigiu pentru a nu fi cuprinse bilanţ, de foarte multe nereguli. Dacă nu am fi obţinut aceste date, domnii de la regie şi primarul ar fi venit ca de obicei în faţa consilierilor şi ar fi prezentat numai ceea ce le convenea. Situaţia regiei de Termoficare este una catastrofală şi cel mai grav lucru este că s-a minţit cu privire la realitatea financiară a regiei. Este o diferenţă de peste o mie de miliarde de lei vechi între sumele pe care le are de încasat regia de la asociaţiile de proprietari şi sumele pe care le are de achitat către furnizori. Noi vom sesiza imediat curtea de conturi şi celelalte organe de control ale statului să verifice cum s-a putu întâmpla aşa ceva. Vom cere de asemenea verificări şi cu privire la contractele derulate de Termoficare cu firma Luxten din Timişoara şi Elsaco din Botoşani, pentru că avem şi în aceste cazuri s-au produs nereguli. Trebuie să oprin odată acest jaf”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Candidatul USL la primăria Craiova spune că în vizorul autorităţilor competente ar trebui să intre şi regia autonomă de transport Craiova. Asta după ce aleşii PSD au descoperit, la câţiva ani de la exfectuarea achiziţiei, probleme grave în privinţa cumpărării de autobuze second – hand. “Nu spunem noi că au fost nereguli, o spun chiar angajaţii DGFP Dolj care au fost în control la regie şi au verificat acest contract, descoperind că a fost încheiat de primăria Craiova cu o firmă fantomă”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

nedelescu prioteasa olguta psd VIDEO / Olguţa cheamă Curtea de Conturi la Termoficare şi la RAT: E penal ce au făcut. Trebuie să oprim jaful! poze

Candidatul USL la primăria Craiova a mai ţinut să precizeze că intenţionează să îşi înceapă mandatul cu un audit complet al tuturor sectoarelor de activitate din cadrul sau de sub umbrela primăriei Craiova. “Am mai spus-o şi o repet, primul lucru pe care îl voi face după câştigarea alegerilor va fi să cer un audit complet ca să vedem şi noi cu exactitate ce anume preluăm. Toată lumea mă întreabă când vorbesc despre proiectele mele despre Craiova: “de unde veţi lua bani că nu sunt?”. Nu e adevărat, bani sunt dar sunt irosiţi de primărie prin aceste contracte pe sume umflate cu societăţi fantomă şi prin găurile de la regii. Se încearcă să se creeze impresia că eu vin să dau oamenii afară. Nu e adevărat, nu aceasta e mondalitatea prin care rentabilizezi o regie, însă există persoane care trebuie să răspundă pentru dezastrul de la Termoficare, să explice cum au reuşit să acumuleze pierderi cât toată datoria întregului oraş la către regie şi, mai ales, de ce au minţit cu privire la situaţia economică a regiei. E penal ce-au făcut”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.