VIDEO / Marijean cere socoteală autorităţilor pentru “sportul electoral” al vizelor de flotant

expoflora marijean 104 VIDEO / Marijean cere socoteală autorităţilor pentru sportul electoral al vizelor de flotant poze

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a atacat lipsa de reacţie a autorităţilor în privinţa valului de “flotanţi” care pot influenţa rezultatul alegerilor în mai multe comune din Dolj. 

“Există comune în Dolj unde s-au eliberat şi câteva sute de vize de reşedinţă. Multe dintre ele s-au eliberat câte 5, 6, 7, 8 sau 9 pe aceeaşi adresă. La Melineşti avem un caz ăn care există 50 de vize pe o singură adresă. Sunt foarte multe cazuri în comune precum Gherceşti, Melineşti, Radovan, Perişor, Întorsura şi Vela. Noi am sesizat atât poliţia judeţeană cât şi Evidenţa Populaţiei. La cererea noastră, poliţia a demarat o anchetă şi când au fost în teren să verifice, nu i-au găsit pe respectivii la domiciliul cel nou. De aici totul s-a rupt: poliţia spune că a înaintat datele către cei de la Evidenţa Persoanelor, care funcţionează în subordinea consiliului judeţean, iar cei de acolo spun că nu au text de lege ca să anuleze vizele respective şi că numai prin instanţă se poate obţine acest lucru. Noi suntem hotărâţi să contestăm alegerile în toate aceste localităţi, pentru că e simplu ca bună ziua că prin acest sport electoral se urmăreşte influenţarea rezultatului alegerilor. În plus, aceste vize se prezintă sub forma unor autocolante aplicate pe spatele cărţii de identitate, pe care le poate dezlipi şi un copil de patru ani, pentru ca apoi cărţile de identitate să fie folosite pentru vor şi la vechiul domiciliu”, a declarat Marian Jean Marinescu.