VIDEO / Ion Prioteasa şi Olguţa Vasilescu, cot la cot pentru referendum

prioteasa olguta VIDEO / Ion Prioteasa şi Olguţa Vasilescu, cot la cot pentru referendum poze

Şeful CJ Dolj şi primarul Craiovei au apărut azi umăr la umăr într-o conferinţă de presă de încurajare a participării la vot la referendumul din 29 iulie. 

“Am avut o întâlnire cu şefii de organizaţii şi cu primarii noştri din teritoriu şi le-am adus aminte ce aşteptăm de la ei în ziua de duminică. Aşteptăm să se mobilizeze mai bine chiar decât au făcut-o la alegerile locale. Şi primarii noştri de la PSD şi colegii noştri de la PNL şi PC, cu care poate că am mai avut probleme şi divergenţe în campania precedentă trebuie să facă acum corp comun şi să facă faţă acestei încercări. Avem 77 de primari în judeţ şi primăria municipiului Craiova, care singură e cât jumătate din judeţ şi ne revine o mare responsabilitate să facem un scor bun şi poate să şi suplinim prin rezultatul nostru alte judeţe. Îi îndemn încă o dată pe toţi locuitorii judeţului Dolj, indiferent de opţiunea politică pe care o au, să vină duminică la referendum şi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa. Dreptul la vot e un drept democratic, care nu poate fi îngrădit de nimeni. Sper să nu avem de-a face şi la noi în judeţ cu patroni de firme şi şefi de instituţii care recurg la diverse mijloace, cum ar fi reţinerea cărţilor de identitate, pentru ca oamenii să nu poată merge la vot”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, vicepreşedinte al PSD.

La rândul său, Lia Olguţa Vasilescu a îndemnat craiovenii să participe la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, profitând de prilej pentru a-l ataca pe preşedintele suspendat.

“Vreau să vă spun că Traian Băsescu a făcut tot posibilul să se pună la adăpost. Ştim cu toţii că avea în cârcă mai multe dosare penale, de care îl apăra imunitatea pe care i-o conferă funcţia. Ei bine, de unul a scăpat când domnul Morar de la DNA a comandat o altă expertiză în dosarul Flota, din care a reieşit prejudiciu zero pentru statul român la pierderea a 300 de vapoare, iar recent a mai apărut un NUP într-un dosar. Se pusese la adăpost şi din punct de vedere locativ, dacă ţinem cont de investiţiile statului român în amenajarea vilei Dante, în ani de criză în care românilor li se tăiau salariile. Şi-a pus la adăpost şi familia: domnişoara Elena Băsescu, pentru că a îndeplinit un mandat de europrlamentar, va avea la împlinirea vârstei necesare o pensie de 5000 de euro. Cealaltă fiică stă şi ea destul de bine din punct de vedere financiar, având în vedere că are un penthouse de 1 milion de euro. Poate îmi arătaţi şi mie un notar din Craiova care îşi permite aşa ceva”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.