VIDEO / Ford a început producţia de masă a noului B Max la Craiova

ford 074 VIDEO / Ford a început producţia de masă a noului B Max la Craiova poze

Ceremonia de lansare a noului model a adus în incinta fabricii craiovene o mulţime de personalităţi. 

Au fost prezenţi la eveniment printre alţii primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa şi prefectul Elena Costea, invitaţi de onoare fiind ex-premierul Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Traian Băsescu, care a luat de altfel şi cuvântul.

ford 029 VIDEO / Ford a început producţia de masă a noului B Max la Craiova poze

“Vreau să-i felicit în primul rând pe angajaţii Ford Craiova. Faptul că o compania americană atât de puternică şi de prestigioasă cum e Ford şi-a menţinut angajamentele luate şi a continuat să parieze pe Craiova şi pe români , cu toată criza pe care am traversat-o e cea mai mare carte de vizită. Demonstrează ce sunt în stare să facă românii când vor şi când au parte de manageri de calitate. Voi rămâne întotdeauna un susţinător al acestui proiect”, a spus Traian Băsescu.

ford 116 VIDEO / Ford a început producţia de masă a noului B Max la Craiova poze

Compania Ford a fost de asemenea reprezentată la cel mai înalt nivel, oficialul cu cel mai mare rang în structura corporaţiei fiind John Flemming, ex-preşedinte Ford Europa şi actualmente vicepreşedinte excutiv al Ford Motor Company.

“Obiectivul nostru principal a fost să transformăm această uzină într-o operaţie de talie mondială şi, din câte văd acum aici, obiectivul a fost atins”, a spus Flemming.

ford 034 VIDEO / Ford a început producţia de masă a noului B Max la Craiova poze

Pe lângă noul Ford B Max la Craiova se va produce şi noul motor Eco Boost de un litru, a cărui fabricaţie a fost demarată în urmă cu câteva săptămâni, propulsorul Ford primind recent titlul de motor al anului 2012.