Victor Boştinaru răspunde speculaţiilor privind avizul Comisiei REGI pentru Comisarul Corina Creţu

Bruxelles, 3 octombrie 2014. Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), răspunde speculaţiilor din presă conform cărora avizul pozitiv pentru candidatura Corinei Creţu la poziţia de Comisar din partea eurodeputaţilor ar fi incert.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Toţi eurodeputaţii din comisia de lucru a Parlamentului European şi din toate grupurile politice au remarcat calitatea răspunsurilor oferite de către doamna Creţu la audierea de miercuri, din Comisia REGI.

            Faptul că la foarte scurt timp după încheierea audierii, coordonatorii tuturor grupurilor politice au convenit în unanimitate acordarea avizului favorabil, vine doar să confirme atitudinea şi atmosfera distinsă şi lipsită de orice tensiuni din timpul audierii, care a durat mai bine de trei ore.  În aceeaşi seară de miercuri, 1 octombrie, în jurul orei 19:30 coordonatorii au aprobat în unanimitate şi fără amendamente scrisoarea de avizare a candidatului român, care a fost transmisă Preşedintelui Conferinţei Preşedinţilor de Comisii, Jerzy Buzek.

            Audierea în Comisia REGI a doamnei Creţu a fost nu doar un succes şi una dintre cele mai reuşite audieri, ci a confirmat şi seriozitatea acestui proces. Îi invit pe toţi cei care doresc să comenteze să analizeze modul în care s-au desfăşurat celelalte audieri şi să ţină cont de faptul că şase comisari, inclusiv reprezentanţii unor ţări importante din Uniunea Europeană, audiaţi miercuri şi joi, aşteaptă până luni avizul. În urma audierilor, unul dintre comisarii propuşi va fi supus chiar unei a doua audieri.

            Este trist şi dezamăgitor să vezi că partizanatul politic excesiv sau lipsa de informare fac ca analişti şi politicieni să speculeze într-un mod gratuit acolo unde nu mai e nimic de adăugat. Poate doar faptul că a fost o bună performanţă europeană a unui candidat român, care a fost remarcată ca atare de către cei competenţi şi avizaţi.

            Celor neîncrezători sau dispuşi să se lase atraşi de această manipulare, le sugerez să aştepte până luni după-amiază, dată la care vor putea consulta scrisoarea de recomandare, pe care eu, în mod instituţional şi oficial, am primit-o încă de miercuri.”