Viceprimarul Florentin Tudor rămâne fără mandat

Consiliul local municipal ia act în şedinţa de mâine de decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi de cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în privinţa stării de incompatibilitate a viceprimarului. 

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local, aleşii locali craioveni vor lua act de încetarea mandatului de consilier a lui Florentin Tudor şi, implicit, şi de încetarea calităţii de viceprimar.

Tudor a fost declarat incompatibil de către ANI în 2011, agenţia imputându-i că a fost concomitent consilier local şi membru în consiliul de administraţie al RAT Craiova în mandatul trecut de ales local, viceprimarul pierzând în cele din urmă definitiv procesul cu agenţia la ÎCCJ.

Interesant este că măsura încetării mandatului de consilier local al lui Florentin Tudor nu este completată de validarea mandatului vreunui supleant de pe lista USL la alegerile locale de anul trecut, proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de CLM vizându-l exclusiv pe Florentin Tudor.