Vernisajul expozitiei “Casa regala in imagini”, in foaierul Filarmonicii “Oltenia”

Vineri, 21 noiembrie, ora 18:00 are loc vernisajul expozitiei “Casa regala in imagini”, in foaierul Filarmonicii “Oltenia”.expozitia familia regala in imagini filarmonica oltenia Vernisajul expozitiei Casa regala in imagini, in foaierul Filarmonicii Oltenia poze

Evenimentul se inscrie in cadrul Festivalului International “Craiova Muzicala”, editia a 41-a, care se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regele Mihai I, in perioada 21 noiembrie-17 decembrie 2014.

 

regele mihai regina ana f Vernisajul expozitiei Casa regala in imagini, in foaierul Filarmonicii Oltenia poze

 

Daniel Angelescu

Fotograf profesionist, colaborator permanent al Casei Regale a României

Daniel Angelescu este fondatorul companiei Angels Photography și fotograf al Casei Regale a României, cu care colaborează din anul 2007, când s-a alăturat prietenului său, reputatul fotograf  Marius Bărăgan, pentru a imortaliza vizita în România a ASR Principelui Moștenitor Alexandru al II-lea și a Principesei Ecaterina ai Serbiei.
De atunci, Daniel Angelescu a păstrat în fotografiile sale cele mai importante evenimente ale Familiei Regale a României: Jubileul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României (2009), Jubileul ASR Principelui Radu al României (2010), Jubileul Majestății Sale Regelui Mihai al României (2011). Fotografiile realizate pentru Familia Regală surprind spiritul unic al acestor evenimente de mare anvergură și impact, ce reunesc familii regale din toată Europa și personalități marcante ale vieții publice românești și sunt caracterizate de rigorile și demnitatea unui protocol de cel mai înalt nivel.
În calitate de co-autor (prin fotografiile oferite) al albumului ”Jubileul Regelui”, publicat de Editura Curtea Veche în anul 2011, Daniel Angelescu dorește să aducă un omagiu, în imagini-document, destinului extraordinar al MS Regelui Mihai, un exemplu de integritate, generozitate și tenacitate care îi inspiră pe românii de pretutindeni.
Daniel își oferă talentul și cauzelor caritabile, realizând fotografii pentru proiectele sociale ale Fundației Principesa Margareta a României și a fost, de asemenea, fotograful oficial al primului spectacol de dans comunitar din România, Pasărea de foc, un proiect social inedit reprezentat în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu” în 2009.

În 26 Octombrie 2012, în cadrul evenimentelor desfașurate cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I  primește titlul de Funizor al Casei Regale a României,  o tradiție pe care Familia Regală o continuă și transmite public aprecierea ei pentru calitatea serviciilor oferite  de către cei care sunt astfel onorați.

În 22 Octombrie 2013 are loc la Muzeul de Artă Satu Mare vernisajul primei sale expoziții de fotografie dedicată Majestății Sale Regelui Mihai I și a Casei Regale a României.

În 2014 seria reprezentării Familiei Regale prin imagini continuă cu vernisajul expoziției „Familia Regală a României în imagini” în Holul Mare al Bibliotecii Județene  Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea în 9 August  și cu expoziția ,,Caracterul este destin” de la Barissimo Cocktail Bar din Constanța în data de 23 August.