Verificare post-reactualizare la listele electorale. Prefectul Costea îi bănuieşte de “neseriozitate” pe mai mulţi primari din Dolj

costea prefect 003 Verificare post reactualizare la listele electorale. Prefectul Costea îi bănuieşte de neseriozitate pe mai mulţi primari din Dolj poze

Recent încheiata reactualizare a listelor electorale din Dolj ar putea fi urmată în perioada următoare de o nouă verificare a datelor comunicate de primari. 

Măsura a fost evocată de prefectul de Dolj, Elena Costea, ca urmare a discrepanţelor frapante dintre datele raportate la judeţ de primarii localităţilor din Dolj.

Reamintim că nouă dintre localităţile judeţului au comunicat la prefectură “diferenţă zero” între  situaţia alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru referendumul din 29 iulie şi realitatea din teren verificată ulterior ca urmare a solicitării Curţii Constituţionale. În aceeaşi notă, municipiul Băileşti a raportat o diferenţă de doar patru persoane, care nu ar fi fost radiate de pe listele electorale, iar comunele Breasta şi Călăraşi au raportat o diferenţă de doi, respectiv un singur alegător.

“Cred că se impun verificări ulterioare ale datelor comunicate de primari, pentru că sunt situaţii în care raportările par neserioase. Nu e vorba de sancţiuni, nu ne gândim acum la acest lucru, dar cred că o solicitare din partea unei instituţii a statului, cum este Curtea Constituţională trebuie tratată cu seriozitate de primari. Una dintre primăriile care a raportat diferenţe zero ne-a comunicat ulterior că secretarul de comună e în concediu şi, din câte se pare, primarul şi restul angajaţilor primăriei nu ştiu să efectueze asemenea operaţiuni”, spune Elena Costea.