Vasiliada: Luni, 15 decembrie copiii de la Colegiul National “Carol I” vor dona alimente persoanelor fara adapost din Craiova

 

Elevii Colegiului National “Carol I” s-au alaturat campaniei “Sa le daruim Craciunul”  initiata de Asociatia Vasiliada in aceasta perioada si au strans alimente care vor fi donate pentru sustinerea persoanelor fara adapost din comunitatea noastra.

Astfel, luni 15 decembrie la ora 12.00, elevi ai Colegiului National “Carol I” insotiti de prof. Ciobanu Maria – Consilier Educativ, Director Adjunct – Chilom Lucian si Doamna Director Alexandrina Thorwachter, vor vizita si vor dona alimentele care s-au strans pe intreaga perioada a campaniei, Centrului pentru persoane fara adapost “Sfantul Vasile”, din str. Raului, nr. 42 B, Craiova. De asemenea, cei 9 copii care sunt inscrisi in cadrul centrului vor primi cadouri de Mos Craciun.

Centrul pentru persoane fara adapost “Sfantul Vasile” a fost înfiinţat in anul 2009 cu sprijinul Consiliului Local Municipal Craiova, al Asociaţiei Vasiliada, care a implementat proiectul, şi al Arhiepiscopiei Craiova. Este singurul centru cu acest specific din regiunea Olteniei avand o capacitate de 52 de locuri.  In cadrul centrului sunt oferite  servicii sociale care acopera nevoile legate de hrana, adapost, consiliere sociala si psihologica, asistenta medicala, recalificare profesionala, reintegrare pe piata muncii.

 

Asociatia Vasiliada felicita conducerea institutiei scolare pentru frumoasa initiativa si incurajeaza actiunile care dezvolta sentimentul de responsabilitate in randul tinerilor.