Vasile, test grilă pentru Olguța: „Trezirea, demisia sau referendum”!

pnlvasilesascalin Vasile, test grilă pentru Olguța: „Trezirea, demisia sau referendum”! poze

Președintele PNL Craiova, Marian Vasile, așteaptă ca justiția să-i redea în toamnă majoritatea în CLM, dar a realizat între timp că există și o modalitate mai simplă să preia puterea în primărie: ca primarul în funcție să-și dea demisia. Liberalii craioveni au continuat ieri războiul cu PSD din ședința de consiliu local într-o conferință de presă organizată la sediul partidului, unde au pus tunurile pe primarul Olguța Vasilescu.

 

„În curând se împlineşte primul an din noul mandat al Olguţei Vasilescu. Noi am încercat să identificăm realizările dânsei, dar ne-am dat seama că toate realizările pot fi observate pe o coală albă de hârtie. În schimb, am ajuns la o concluzie, şi anume că există o incoerenţă administrativă de mari proporţii. În analiza noastră nu am reuşit să identificăm niciun proiect sau iniţiativă care să conducă la creşterea calităţii vieţii în oraşul nostru. Efectiv, oraşul este în haos. Vedem o grămadă de şantiere fără niciun pic de coordonare. Se deschid şantiere în mijlocul oraşului, se decopertează străzi, după care 14 zile nu vine nimeni să asfalteze. În momentul în care şoferii ajung în aceste zone ei sunt blocaţi, dirijaţi şi iar blocaţi pentru că nu există o alternativă rutieră în momentul în care se deschid aceste şantiere. Este haos pentru că nici aceste şantiere nu sunt aşa cum trebuie. Ne-am uitat la cheltuieli: dezmăț! Au cheltuit în urmă cu câștiva ani milioane d eeuro cu locurile de joacă, s-au prins apoi, după recepție, că nu sunt bune, nu sunt conforme, s-au judecat cu firma care le-a adus, care a intrat în faliment. Acum fac alt contract cadru de 18 milioane de euro pentru locuri de joacă. Cu banii aștia puteam să cumpărăm teren pentru un parc industrial. Azi la ședință voiau să votăm proiecte prin care să băgăm practic mâna în buzunarul craiovenilor, cu actualizarea costrilor unor proiecte pe care n-au fost în stare să le termine de patru ani, ori din incompetență ori din lene. Îi cerem doamnei primar să se trezească, să se ocupe de problemele reale ale orașului sau să plece. Olguța Vasilescu și PSD conduc și județul și orașul de decenii. Și asta ne costă, îi costă pe copiii noștri. Trebuie să se trezească din amorțeala asta sau să plece!”, a spus Marian Vasile. Întrebat cum plănuiesc liberalii să continue lupta cu primarul în funcție în ipoteza în care Olguța Vasilescu nu le-ar face pe plac cu o demisie, șeful PNL Craiova a venit cu vaianta șoc a unui referendum de demitere: „Punând presiune în media și ajungând chiar la organizarea unui referendum. Nouă, craiovenilor, ne-a ajuns: 2012-2021, este un deceniu! Și, uite-așa trec deceniile și nu se întâmplă nimic în orașul ăsta”.

Liderul liberalilor craioveni a fost ajutat de colegul de consili, Teodor Sas, care a analizat performanța primăriei în materie de absorbțițe de fonduri europene.

„Am auzit-o de zeci de ori pe dna primar, pe la tot feluri de posturi naționale de tv, că orașul nostru se află printre primele la absorbția de fonduri, și pe Facebook – pentru că în timpul orelor de program, în loc să facă administrație, doar stă pe facebook niște mesaje interminabile cu realizările sale din Craiova. E fals. Absorbția de fonduri europene e de 17,8%, incluzând proiectul cu Parcul Romanescu. Dacă îl scădem, absorbția e de doar 11%. Mai grav e că acum actualizăm niște proiecte tehnice, care au început acum trei ani. Între DALI și PT a trecut o perioadă atât de pare, că între timp prețurile au scăzut, iar Municipiul Craiova este nevoit să cofinanțeze sume foarte mari pentru aceste proiecte, din cauza incapacității lor administrative. Doamna primar spune că e de un an la Primăria craiova. Eu spun că e de vreo 9 ani, direct sau indirect”, a spus Sas.