Varianta pesedistă de salvat platfoma industrială a Craiovei. Rolls Royce în Bănie – video

m olguta vasilescu1 Varianta pesedistă de salvat platfoma industrială a Craiovei. Rolls Royce în Bănie   video poze

Senatorul Lia Olguţa Vasilescu anunţă o întâlnire de lucru a firmelor craiovene cu reprezentanţi ai unor societăţi puternice din afară.

Întrunirea ar urma să aibă loc pe 27 octombrie, la consiliul judeţean, printre participanţi urmând să figureze şi şeful CJ Ion Prioteasa, dar şi preşedintele PSD Victor Ponta.

Invitaţi să pună umărul la salvarea a ceea ce a mai rămas din industria craioveană, măcar prin comenzi ceva maii consistente dacă nu prin investiţii directe, sunt: Tony Smith, reprezentantul pentru parteneriat public-privat al Naţiunilor Unite, Calin Huma, directorul de dezvoltare al Portsmouth Aviation şi reprezentant Rolls Royce România, Jakub Hoda, reprezentant al Diviziei de apărare şi industrie aerospaţială a Honeywell, Reinhard Gruber, vicepreşedinte al Makino Europe şi David Tarant, director Mott MacDonald.

“Scopul acestei întâlniri este ca marii producători ai lumii să distribuie comenzi de lucru societăţilor din Craiova. Eu cred că oamenii pe care îi aucem în Craiova, mai precis firmele pe care le reprezintă, au posibilitatea să salveze, nu numai Fabrica de Avioane din Craiova, ci întreaga platformă industrială a Craiovei. Şi nu e neapărată nevoie să achiziţioneze capacităţi de producţie, ci doar să facă nişte comenzi. Avem firme care pot produce, dacă au comenzi, cam orice în materie de utilaj şi utilaj greu, de la locomotive la avioane. De aceea încercăm să înlesnim colaborarea acestor societăţi cu marii producători în domeniu de pe mapamond. Economia Craiovei va avea de câştigat, dar vor fi create şi noi locuri de muncă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu