Valeriu Zgonea, la „Fraţii Buzeşti” din Craiova

zgonea Valeriu Zgonea, la „Fraţii Buzeşti” din Craiova poze

Astăzi, cu prilejul deschiderii noului an şcolar, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a participat la festivităţile organizate în judeţul Dolj.

În prima zi din anul şcolar 2012 – 2013, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ţinut să fie alături de elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, liceu pe care l-a absolvit în 1985.
„Sunt mândru că sunt absolvent al Colegiului „Fraţii Buzeşti” şi revin aici cu bucurie de câte ori am ocazia. Au fost cei mai frumoşi ani, anii primelor întrebări serioase, ani în care am trăit atâtea bucurii, în această clădire impunătoare. Am avut profesori iluştri cărora le mulţumesc. Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova aniversează, iată, 130 de ani de la înfiinţare şi se află, astăzi, în topul celor mai bune licee din România”, a declarat Valeriu Zgonea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a felicitat pe elevii şi profesorii Colegiului pentru performanţele de excepţie, exprimându-şi speranţa că îşi vor împlini toate visurile.
„Voi şi profesorii voştri sunteţi cei care demonstraţi că în şcoala românească se face performanţă la cel mai înalt nivel. Vă felicit din toată inima şi vă doresc să vă împliniţi toate visurile! Unii dintre voi veţi pleca la studii peste hotare, cele mai prestigioase universităţi din lume vă aşteaptă. Ştiu că acolo veţi fi apreciaţi şi, datorită vouă, lumea va vorbi frumos despre România, despre Craiova şi Colegiul „Fraţii Buzeşti”. Mai ştiu că mulţi dintre voi se gândesc încă de pe acum să nu se mai întoarcă în ţară. Eu sper că vă veţi întoarce şi vă rog să vă întoarceţi acasă, pentru că România are nevoie de cei mai buni dintre elevii şi studenţii ei. Sper că aici, în ţară, veţi fi apreciaţi şi răsplătiţi pentru performanţele voastre, pentru muncă, talent şi creativitate. Sper că România va deveni în curând ţara pe care o visaţi şi aici veţi reuşi să vă construiţi viitorul”, a spus Valeriu Zgonea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit şi despre problemele din sistemul de învăţământ, dar şi despre responsabilităţile celor aflaţi în Parlament şi în Guvern. „Ceea ce ne propunem este să transformăm învăţământul preuniversitar în prioritate naţională. Educaţia este miza României pe termen lung. Strădania noastră în Parlament este să facem o lege a educaţiei mai bună, să răsplătim cum se cuvine munca profesorilor, să găsim resursele necesare investiţiilor în învăţământul românesc, pentru că investiţia în educaţie înseamnă investiţia în viitor”, a precizat deputatul.
Valeriu Zgonea a fost prezent şi la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase şcoli româneşti. „Colegiul Naţional “Elena Cuza” rămâne un simbol al Craiovei, fiind o parte importantă din istoria oraşului nostru. Este prima şcoală de fete din România, înfiinţată în 1833. Sunt aproape 180 de ani de tradiţie, de istorie, de educaţie, de promovare a valorilor importante pentru societate. Sunt aproape 180 de ani de performanţă şcolară, pentru că aici, la „Elena Cuza”, întotdeauna s-a făcut carte. Cunosc problemele şi dificultăţile prin care aţi trecut şi prin care treceţi în continuare, dar ştiu la fel de bine capacitatea, dăruirea şi forţa extraordinară de mobilizare a profesorilor şi directorilor noştri. Fie ca acest an şcolar să ne aducă tuturor împliniri, sănătate, forţă şi energie în faţa greutăţilor, speranţă, încredere şi multe bucurii!”, a spus deputatul.
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a participat la festivităţile organizate la Şcoala din comuna Podari şi la Liceul Teoretic din oraşul Bechet. Valeriu Zgonea a apreciat eforturile depuse de autorităţile locale pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor şi grădiniţelor şi le-a urat elevilor şi profesorilor mult succes în noul an şcolar.
Cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor
VALERIU ŞTEFAN ZGONEA