Valeriu Zgonea: Acuzațiile deputatului Korodi Attila afectează credibilitatea Parlamentului României

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, atrage atenția că afirmațiile deputatului Korodi Attila potrivit cărora defecțiunea unei garnituri de transport ar reprezenta „o mânărie a siguranţei de stat şi nimic altceva” aduc prejudicii de imagine și afectează credibilitatea Parlamentului României, atât timp cât nu sunt probate.
„Acuzațiile hazardate făcute de domnul Korodi Attila, atât timp cât nu sunt probate, aduc prejudicii de imagine și afectează credibilitatea Parlamentului României, fiind făcute din calitatea de membru al Camerei Deputaților. Niciun deputat, indiferent de formațiunea politică din care face parte, nu poate acuza statul român de boicotare a unor manifestații fără a avea dovezi clare. În fond, incidentul pe care îl acuză deputatul Korodi Attila ține de răspunderea unui operator privat de transport și nu a statului.
Cred că manifestațiile și mesajele care au la bază anumite solicitări ale unei minorități etnice ar trebui să păstreze o notă acceptabilă. Nimănui nu face bine dacă se ajunge la abordări exagerate”, susține președintele Camerei Deputaților.