Uzina de Mall-uri a primit undă verde în Consiliul Local Craiova

mall electro Uzina de Mall uri a primit undă verde în Consiliul Local Craiova poze

Consiliul local a dat undă verde proiectului Electroputere Shoping Center şi aşteaptă să-şi scoată pârleala în urma tranzacţiei de 20 de milioane de euro.

Planul Urbanistic Zonal supus aprobării consiliului local a trecut astăzi de votul aleşilor locali, după ce, în ultima săptămână, soarta proiectului devenise incertă. Proiectul putea fi retras de pe ordinea de zi ca urmare a opoziţiei unelor dintre companiile găzduite deja de plaforma industrială de la Electroputere, care au contestat viitorul mall. În cele din urmă, disensiunile au fost rezolvate, iar consiliul local a aprobat proiectul în unanimitate, un singur ales local, consilierul PNL Emilian Ştefârţă abţinându-se la vot, cum era de altfel şi normal devreme ce el semna PUZ-ul cu pricina în calitate de arhitect. “Au fost mai multe discuţii şi în cele din urmă toate problemele s-au rezolvat. S-a găsit soluţie pentru realizarea unor căi de acces separate pentru clienţi şi pentru marfă, care să nu stingherească celelalte societăţi comerciale din zonă”, a spus Ştefârţă. Viceprimarul Mărinică Dincă s-a pronunţat şi el în favoarea proiectului de mall, “cu condiţia de bun simţ ca noii proprietari să-şi respecte vecinii”, anunţând că tranzacţia imobiliară subsecventă va avea efecte benefice şi în vistieria primăriei. “Să ţineţi cont că, din banii pe care cei de la Electroputere îi vor lua, 2,5 milioane vor intar direct în bugetul local, în contul restanţelor pe care le înregistrează la plata taxelor şi impozitelor locale”, a spus Dincă. O sumă considerabil mai mare o are de încasat de la Electroputere şi ANAF. Surse din cadrul municipalităţii susţin că preţul tranzacţiei între uzina craioveană şi proprietarii viitorului mall se învârte în jurul sumei de 20 de milioane de euro.

PUZ-ul votat ieri în consiliul local are în vedere o suprafaţă de peste 15 hectare de teren din curtea Electroputere, care ar urma să fie înstrăinată, cu tot cu cele două hale construite pe ea, în vederea amenajării unui complex comercial de către firma SC. K&S Power Point din Brăila. Schiţele realizate de proiectanţi arată că viitorul complex comercial va fi amenajat în fostele hale Aparataj şi SAS ale uzinei Electroputere, unde vor fi amenajate două galerii comerciale, un hipermarket Carrfour, două magazine de bricolaj, un magazin sportiv şi o parcare acoperită pe două nivele, cu aproximnativ 600 de locuri de parcare. Alte peste 1200 de locuri de parcare urmează a fi amenajate în exterior. Spaţiile comerciale rezultate, cu o suprafaţă de câteva zeci de mii de metri pătraţi ar urma să găzduiască, potrivit estimărilor din proiect în privinţa utilităţilor 400 de angajaţi (care vor lucra în două schimburi) şi aproximativ 5000 de clienţi zilnic.