USR: Liderii studenților din România se reunesc la Craiova. Ministrul Mihnea Costoiu, invitat

                Peste 200 de lideri ai studenților români se reunesc la Craiova, în perioada 28-31 august 2014Craiova, în cadrul celei de a XXXV-a Adunări Generale a Uniunii Studenților din România.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 29 august, la ora 10:30 la Filarmonica Oltenia și se bucură de prezența domnului Mihnea COSTOIU, Ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, domnului Prof. univ. dr. Dan Claudiu DĂNIȘOR, Rector Universitatea din Craiova și domnului Prof.univ.dr. Ion ROGOVEANU, Rector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Pe parcursul zilelor dedicate acestui eveniment, delegații participanți vor avea parte de workshop-uri tematice, menite să le dezvolte aptitudinile și competențele, pe următoarele tematici: Tehnici de reprezentare și negociere; Comunicare și Branding în organizațiile studențești și Managementul voluntarilor în organizații studențești.

Asumându-și și urmându-și misiunea de a pregăti lideri de calitate și cetățeni activi pentru o societate modernă și competitivă, USR aduce în discuție, în ziua a II-a a Adunării Generale, șase subiecte de maxim interes pentru studenți, ce vor fi dezbătute prin metoda focus grupurilor. Cele șase subiecte sunt: Statutul Studentului & Accesul studenților la drepturi; Capacitarea tinerilor și studenților & Dreptul la vot și Accesul grupurilor defavorizate la drepturi și echitatea în sistemul universitar românesc.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Universității din Craiova, Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, Filarmonicii Oltenia,  Casei de Cultură a Studenților Craiova, Casei de Cultură Traian Demetrescu, Consiliului Județean Dolj, Primăriei Craiova, Organizaţiei Studenţilor Farmacişti (OSFC), Societății Studenţilor Medicinişti (SSMC), Societății Studenţilor Stomatologi  (SSSC), Asociaţiei Studenţilor Facultăţii de Educaţie Fizică Sport şi Kinetoterapie (ASFEFSK), EESTEC Craiova, Asociaţiei Studenţilor din Facultatea de Știinte Sociale (ASFIG), Asociaţiei Studenţilor din Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (ASFEAA), Asociației Tineretului ONU – filiala Craiova.