USL şi-a împărţit colegiile din Dolj. Meciul PSD-PNL, scor 9 la 6

zgoneaprioteasageoanacalinpupazacarcea USL şi a împărţit colegiile din Dolj. Meciul PSD PNL, scor 9 la 6 poze

Vicepreşedintele PSD Ion Prioteasa spune că liberalii şi sociale democraţii au tranşat la Murighiol problema împărţirii colegiilor din judeţul Dolj. 

Potrivit lui Prioteasa, din cele colegii parlamentare din judeţ – 10 de deputat şi 5 de senator, social – democraţii vor ocupa 9, iar liberalii 6.

“Am pornit de la rezultatul alegerilor din 2008, când USL a câştigat 10 mandate: PSD a obţinut 7 mandate de deputat şi senator, iar PNL 3. Principiul este că cei care şi-au câştigat un mandat de parlamentar rămân acolo, aşa că nu am mai avut de împărţit decât cele 5 colegii unde nu am avut deputaţi sau senatori. Din cele 5, s-a convenit ca 3 colegii să revină PNL, iar 2 colegii PSD, deci, pe total, raportul este de 9 la 6. Bineînţeles că din cele 5, sunt unele colegii mai elibigile, altele mai cu asperităţi. Eu pot să vă mărturisesc că ştiu la ora actuală care cui partid revine, dar nu pot să vă comunic acum. Sunt chestiuni de strategie”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj.

În plus, pesediştii şi liberalii ar putea ceda din porţia de colegii şi conservatorilor, ori mai noilor aliaţi de la UNPR. “Au fost prezenţi la întrunirea noastră şi colegii de la PC, precum şi câţiva reprezentanţi de vârf ai UNPR, care s-ar putea să facă în perioada următoare paşi mult mai hotărâţi către noi. E posibil ca PNL să cedeze colegii către PC. La fel şi în cazul nostru cu UNPR. Nu s-a discutat până în acest moment, dar nu exclud posibililitatea”,  a mai spus Prioteasa.