USL Dolj – uniune cu acte în regulă

m usl USL Dolj   uniune cu acte în regulă poze

Şefii filialelor PSD, PNL şi PC Dolj au semnat protocolul de colaborare la nivel judeţean.

Şeful PSD Dolj, Ion Prioteasa, a remarcat uşurinţa cu care s-a realizat uniunea la nivel judeţean, unde pesediştii şi liberalii au o alianţă formală chiar din 2008. “Este un moment foarte important pentru noi. Semnăm pe plan local documentele care privesc constituirea Uniunii Social Liberale la nivelul judeţului Dolj. Din punctul nostru de vedere este un eveniment extraordinar în viaţa partidelor noastre şi privim cu toată responsabilitatea realizarea acestei uniuni. Nu ne-a fost foarte greu să facem această uniune la nivel local pentru că suntem de fapt într-o uniune de mai mulţi ani în care am avut rezultate foarte bune şi ne-am înţeles, iar la Consiliul Judeţean nu a fost nici o problemă din moment ce majoritatea în Consiliu o facem împreună cu partidul naţional liberal”, a declarat Prioteasa.

m usl 1 USL Dolj   uniune cu acte în regulă poze
Preşedintele liberalilor doljeni Mihai Voicu a insistat şi el pe permanenţa bunelor relaţii cu pesediştii. “Astăzi asistăm de fapt la o consfinţire într-un cadru naţional din fericire, a unei colaborări pe care cele trei partide o au de mai multă vreme o au de mai multă vreme în judeţul Dolj. Este o colaborare corectă în limitele şi a unei competiţii şi a păstrării identităţii celor trei partide însă, în primul rând vedem această colaborare ca fiind una sperăm noi cât mai mult în folosul cetăţenilor. Pentru că pe plan local în afară de alegerile parlamentare majoritatea acţiunilor partidelor politice sunt la nivel administrativ. Ori administraţia este şi trebuie să fie cea mai apropiată de cetăţeni, cea la care aceştia se adresează prima dată atunci când au o problemă sau când au de semnalat o situaţie de la nivel local. Acest protocol arată în mod oficial că cele trei partide componente al USL sunt compatibile, dar mai ales sunt extrem de hotărâte să câştige următoarele alegeri locale, următoarele alegeri parlamentare, să contribuie la formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, la câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, la câştigarea funcţiei de primar al Municipiului Craiova şi printr-un aport cât mai mare de parlamentari la formarea unui guvern al USL”, a declarat Voicu.
Cum prietenia liberalo-pesedistă e deja de notorietate la nivelul judeţului, singura surpriză au produs-o ieri conservatorii, care s-au prezentat cu un şef nou la semnarea protocolului USL. Noul şef interimar al filialei PC este Iulian Bucur, care a preluat funcţia în urmă cu doar câteva săptămâni. “Apreciem că este o construcţie solidă şi ne bucurăm că ceea ce am avut până acum la nivel judeţean, colaborarea cu cele două partide s-a extins la nivel naţional şi este un lucru foarte bun. Nu avem nici cea mai mică îndoială că vom câştiga în continuare alegerile, aşa cum facem de mai multe cicluri electorale la nivelul judeţului Dolj, nu noi ca partid separat ci împreună cu aliaţii noştri. Faptul că această alianţă este constituită pe principii ne dă garanţia că nu o să avem nici un fel de surprize în perioada următoare. Va fi bine pentru toată lumea, pentru cele trei partide dar mai ales pentru români pentru că situaţia actuală este de nesuportat şi sperăm să trezim lumea la realitate şi să voteze ceea ce trebuie. Suntem convinşi că vom da mulţi parlamentari, vom da mulţi oameni care vor participa la actul de guvernare în perioada care va urma. Să dea Dumnezeu să fie bine pentru toată lumea”, a spus Bucur.