USL a câştigat 77 din cele 111 mandate de primar din Dolj

vot 124 USL a câştigat 77 din cele 111 mandate de primar din Dolj poze

În topul pe partide conduce PSD, cu 55 de primari aleşi la scrutinul de ieri, urmat de PDL – 28 de primari şi PNL – 21 de primari. Topul formaţiunilor politice doljene este mai complicat de alcătuit de această data, devreme de primarii USL au candidat şi au fost aleşi ba sub sigla uniunii, ba ca reprezentanţi ai PSD sau PNL, ba sub sigla Alianţei de Centru Dreapta (ACD).

Conform numărătorii paralele realizate de social-democraţi, PSD a câştigat în data de 10 iunie 55 de mandate de primari, din care 38 prin candidaţi proprii, şi 17 pesedişti care au candidat sub sigla USL.

PNL şi-a adjudecat 21 de primării din Dolj, din care 14 prin candidaţi proprii, 6 prin candidaţi liberali care au concurat sub sigla USL şi încă un membru PNL care a ieşit primar din partea ACD, alianţa formată din PNL şi PC.

ACD a mai bifat un post de primar în Dolj, de data aceasta fiind vorba de un membru conservator al Alianţei – Nicuşor Coandă de la Coşoveni.

De cealaltă parte a baricadei, PDL a obţinut la alegerile locale din 10 iunie un număr de 28 de primării în judeţul Dolj.

Dezamăgirea localelor pare a fi UNPR, care a reuşit să-şi adjudece doar trei mandate de primar: cele trei comune în care au izbândit reprezentanţii UNPR fiind Pieleşti, Coţofenii din faţă şi Şimnicul de Jos, unde şi-au păstrat mandatele edilii pescuiţi anul trecut de la PNL şi PC.

PPDD a reuşit să câştige două primării de comună la prima participare în alegeri, impunându-şi candidaţii la Valea Stanciului şi la Gângiova.

PNŢCD are, şi de data aceasta, un singur primar în judeţul Dolj, pe Dumitru Iliescu de la Dioşti.