URMĂRIRE „CA-N FILME” PENTRU STOPAREA UNUI ŞOFER INCONŞTIENT – VIDEO

Ieri după amiază, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere trafic pe bulevardul 1 Mai din Craiova, poliţiştii din cadrul unui echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere au observat că un autoturism  nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal din dreptul fabricii de confecţii.

Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului în cauză, însă şoferul nu a respectat semnalul poliţistului, a mărit viteza de deplasare, a trecut pe lângă filtrul poliţiştilor şi s-a îndreptat către ieşirea din Craiova, pe bulevardul N.Romanescu.
Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, cu semnalele sonore şi luminoase pornite, la intersecţia cu strada Târgului, şoferul autoturismului urmărit a efectuat manevra de întoarcere la 180˚ şi şi-a continuat cursa periculoasă în sens invers, pe bulevardul N.Romanescu, către centru.
La semafoarele de la intersecţia cu bulevardul 1 Mai, aflate pe culoarea roşu, şoferul inconştient a încercat să treacă printre cele două şiruri de maşini oprite la semafor şi a lovit trei autoturisme, fapt care nu l-a oprit din cursa nebună.
Autovehiculul urmărit a trecut şi de sensul giratoriu de la intrarea în Parcul Romanescu şi s-a angajat pe strada Unirii, în direcţia către centru, fiind ajuns din urmă şi forţat să oprească de către echipajul de poliţie rutieră înainte de a ajunge în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Unirii cu strada Gheorghe Chiţu.
Conducătorul auto şi un pasager în autoturism au fost imobilizaţi de poliţişti în timp ce încercau să fugă şi, fiind conduşi la sediul Inspectoratului, au fost identificaţi ca fiind S.MĂDĂLIN şi M.MUGUREL, ambii de 18 ani, din Craiova.
Verificările poliţiştilor au stabilit faptul că S.MĂDĂLIN, care se afla la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fapt pentru care pe numele său au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehciul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.