Universitatea din Craiova: Prima ediţie a Concursului Interjudeţean de Chimie “I.G. Murgescu”

Universitatea din Craiova are deosebita plăcere să anunţe că Departamentul de Chimie din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Fundaţia „I. G. Murgescu” şi Societatea de Chimie organizează, în perioada 7 – 8 aprilie 2015, prima ediţie a Concursului Interjudeţean de Chimie “I.G. Murgescu”. Evenimentul beneficiază de sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene din patru județe ale Regiunii Sud-Vest Oltenia (Dolj, Olt, Mehedinți și Vâlcea), în temeiul protocoalelor de colaborare încheiate între acestea și Universitatea din Craiova la începutul acestui an.

În competiţie sunt înscrişi elevi din judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, iar în total se vor întrece 13 echipe. Adolescenţii participanţi sunt finalişti ai etapei judeţene  a  Concursului de Chimie “I.G. Murgescu”.

Elevii vor susţine o probă teoretică cu o durată de două ore şi o probă practică.  Toţi participanţii vor primi diplome, iar cei care se vor clasa pe primele locuri şi care vor să urmeze cursurile universitare în domeniul Chimiei la Universitatea din Craiova sunt scutiţi de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Departamentul de Chimie, indiferent de anul în care vor avea examenul de admitere.

Concursul este organizat în vederea atragerii elevilor, cu înclinaţii şi aptitudini pentru studiul Chimiei, la Universitatea din Craiova şi informarea acestora cu privire la oferta educaţională a Departamentului de Chimie.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 7 aprilie, ora 13:30, în Amfiteatrul BB 309, str. Calea Bucureşti, nr.107, la sediul Departamentului de Chimie.

 

BIROUL DE PRESĂ