Universitatea din Craiova lansează Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză pe care l-a înființat în acest an

Universitatea din Craiova (UCV) are deosebita plăcere să anunțe că va face publică oferta educațională a Liceului Internațional cu Predare în Limba Franceză pe care l-a înființat în acest an. Detaliile despre modalitatea de admitere vor fi prezentate mâine, 14 mai, în cadrul celei de-a XVII-a ediţie a „Târgului Ofertelor Educaţionale”, ce se va desfășura la Centrul Multifuncțional Craiova (str. Târgului, nr. 26).

Deschiderea oficială a standului UCV va avea loc la ora 11.00 și va fi efectuată de prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova.

Începând cu anul 2015, Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză, își va deschide porțile în vederea diversificării ariilor de interes legate de spațiul și cultura francofonă. Astfel, ariile specifice de interes pentru clasele bilingve de franceză sunt Geografia Franţei (clasa a IX-a), Istoria Franţei (clasa a IX-a), Studii Culturale Francofone (clasa a IX-a). Aceste materii sunt predate în limba franceză. La aceste discipline specifice programului bilingv se adaugă opţionalele care fac parte din oferta educaţională a şcolii precum: opţional de dramaturgie, opţional de introducere în marketing şi advertising, opţional de pregătire în domeniul redactării diferitelor tipuri de texte (Successful Writing, Essay Writing, Creative Writing),  opţionalul de cunoaştere şi utilizare corectă a limbii franceze, opţionalul de pregătire pentru examenele DELF, DALF sau opţionalul de integrare în UE.

Pentru clasa a IX-a, Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză oferă următoarele beneficii pentru anul şcolar 2015-2016:

– două clase la profilul real, una de Matematică – Informatică și una de Științele Naturii;

– două clase la profilul uman, una de Filologie și una de Științe Sociale.

Liceul Internațional cu Predare în Limba Franceză organizează și program after-school. Programul este proiectat pentru a oferi elevilor servicii de supraveghere după terminarea orelor de curs, programe educative, asistenţă pedagogică, asistenţă psihologică, activităţi recreative, consultații, meditații etc.

Universitatea din Craiova, pe filiera francofonă  este abilitată să pregătescă elevii pentru susținerea bacalaureatului cu mențiunea specială „secție bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Pe parcursul celor patru ani de studiu, se organizează cursuri de „limbă și civilizație franceză” și de „discipline non-lingvistice” în limba franceză. De asemenea, sunt prevăzute o metodologie  și probe de evaluare specifice în cadrul examenului de bacalaureat.

 

BIROUL DE PRESĂ