Universitatea din Craiova, la propunerea Facultății de Drept, i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Liviu Pop

Universitatea din Craiova, la propunerea Facultății de Drept, i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Liviu Pop, membru corespondent al Academiei Române, fost decan al Facultății de Drept din cadrul Universității “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Evenimentul s-a  desfășurat astăzi, în Aula Magna a Facultății de Drept.


Prof. univ. dr. Liviu Pop este profesor emerit al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca pentru domeniul de cercetare Drept civil – Teoria generală a obligațiilor. De-a lungul activității didactice universitare, a fost răsplătit cu distinse premii și recunoșteri, a scris peste 200 de cercetări juridice precum: manuale universitare, monografii, tratate, culegeri de studii, articole, studii, note şi comentarii publicate în reviste de prestigiu din țară și din străinătate.
Evenimentul a continuat cu desfășurarea Conferinței Naționale „Dinamica drepturilor și obligațiilor civile”, o temă din aria de preocupări a domnului prof. Liviu Pop și aduce în prim-plan excelenți specialiști din acest domniu, dar și din domenii conexe. La conferință participă nume importante din cadrul Hexagonului Facultăților de Drept, profesori universitari, profesioniști ai dreptului, cercetători în domeniul juridic civil.