Universitatea din Craiova, în preferinţele absolvenţilor de liceu

ucv 2 Universitatea din Craiova, în preferinţele absolvenţilor de liceu poze

 

În sesiunea de admitere – iulie 2020, peste 8.000 de candidați s-au înscris pe locurile scoase la concurs de la licență și master la Universitatea din Craiova. Pentru ciclul Licență, la cele 12 facultăți, au aplicat on-line cu 1.261 de candidați mai mulți față de anul precedent. Astfel, pe cele 2.860 de locuri la buget, au fost depuse aproximativ 6.000 de dosare din care 4.325 de candidați unici. La Master, au fost alocate 1.720 de locuri, pentru care au fost depuse aproximativ 2.500 de dosare. În ceea ce privește studenții străini, au aplicat peste 400 de candidați (la studii universitare de licență, master și an pregătitor).

În acest an, la majoritatea specializărilor admiterea s-a efectuat prin concurs de dosare, cu excepţia specializărilor vocaţionale.

Admiterea la facultate în 2020 se realizează exclusiv on-line. „Sistemul on-line a funcționat și cu siguranță vom merge în continuare în felul acesta. Comisia centrală de admitere, comisia de admitere pentru studenții străini și comisiile de admitere ale facultăților și-au făcut foarte bine treaba, au fost în permanență on-line și i-au consiliat pe candidaţi. Platforma poate fi perfecționată şi vom elimina deplasarea viitorilor studenți la sediile facultăților pentru admitere” a declarat prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 95 de programe de licență și 85 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național.

Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 27 de domenii și 145 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional – Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea din Craiova este programată la începutul lunii septembrie 2020. Toate informaţiile pot fi accesate pe site-ul instituţiei, www.ucv.ro şi pe paginile facultăţilor.