Universitatea din Craiova, în elita educaţiei academice antreprenoriale

 

 

Universitatea din Craiova declanșează înscrierile pentru admitere la cele 12 facultăți din structura sa și oferă pregătire în 80 de programe de licență și 71 de programe de master. Înscrierile se fac în perioada 4 -15 iulie exclusiv online. Detalii pe  https://www.ucv.ro/admitere/. Sunt cel puțin zece motive puternice pentru a alege Universitatea din Craiova.

 ucv 4 624x468 Universitatea din Craiova, în elita educaţiei academice antreprenoriale poze

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova pune la dispoziţia absolvenților de liceu 2.900 locuri bugetate la licență și 1.750 locuri bugetatela master. La forma cu taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2.194 de locuri la licenţă şi 1.259 locuri la master. Anul acesta înscrierile se vor face exclusiv on-line.

 

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 80 de programe de licență și 71 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național (https://www.ucv.ro/admitere/). Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID), având acreditate programele de învăţământ respective la forma de învăţământ cu frecvenţă.

Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 23 de domenii și aproximativ 150 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Zece motive pentru a studia la Universitatea din Craiova

 

  1. Studenții beneficiază de burse de performanță, merit, sociale, burse UCV sau burse private;
  2. Universitateadin Craiova oferă aproximativ 3.100 locuri de cazare în cele 14 cămine studenţeşti (plus unul la Drobeta-Turnu Severin) în patru campusuri moderne;
  3. Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie;
  4. Universitatea din Craiova are parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic (Ford România, Hella, NetRom, Continental, Clariant, QFort, Magna, Kautex, Cummins, Caphyon, Endava, Syncro Soft, Nagaro)
  5. Studenții beneficiază de mobilități internaționale de studiu. Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume și membru al alianței European Cross-Border University – ACROSS, alături de alte 9 universități din Germania, Spania, Italia, Franța, Letonia, Polonia, Bulgaria și Slovenia.
  6. Studenții au acces la servicii gratuite de medicină generală și stomatologie în cea mai modernă policlinică studențească din România.
  7. Cadre didactice dedicate;
  8. Târguri de job-uri pe domenii de activitate (Jobs4IT, ForumulCarierei etc.)
  9. Concursuri studențești naționale și internaționale (Beyond Language, Concurs de Grafică Inginerească, PROFIZ etc.)
  10. Viață studențească vibrantă într-un oraș dinamic care are un Centru Vechi pitoresc, al treilea cel mai mare parc natural din Europa – Parcul „Nicolae Romanescu”, Teatrul Național„Marin Sorescu” recunoscut în întreaga lume, o Orchestră Filarmonică de renume mondial și multe alte atracții.

 

 

Parteneriate şi proiecte pentru educaţie academică antreprenorială

 

Proiectele instituţiei din Bănie se înscriu în strategia de îmbunătăţire a calităţii pregătirii studenţilor şi au ca obiectiv major creşterea numărului de absolvenţi de învăţământ superior din domenii de specializare inteligentă.

Universitatea din Craiova a dezvoltat peste 200 de parteneriate cu agenţii economici de primă mărime de la nivel regional şi naţional. Aceştia acordă burse studenţilor merituoşi, se implică în proiectele lor şi ale Universităţii.

Universitatea din Craiova se mândrește şi cu o reușită unică în peisajul antreprenoriatului. Prin ONG-ul EDUCOL (Asociația pentru Educație SV Oltenia), în asociere cu Fundația Ford Motor Company și PrimăriaCraiova, Universitatea din Craiova operează Centrul de Resurse și Angajament Ford Craiova, în cadrul căruia derulează un Program de Antreprenoriat Social. Programul este destinat în principal studenților Universității și le oferă acestora oportunitatea de a implementa proiecte de antreprenoriat social în beneficiul comunității locale. Cu o finanțare de 2 milioane de euro pentru o perioada de 8 ani, programul a ajuns deja la a V a ediție, în prezent funcționând 28 de antreprize sociale în cadrul cărora activează peste 200 de voluntari. Aceștia se implică activ și abordează probleme reale, tangibile și urgente ale comunității din domenii diverse, precum: agricultură, educație, sănătate, mediu și reciclare, cultură și tradiții.

Universitatea din Craiova este lider în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială. Astfel, valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depăşit suma de un milion si jumătate de euro, valoarea totală a proiectelor pe fonduri europene aflate în implementare este de peste 66 milioane de lei, iar a propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate în stadiul final al încheierii contractelor, este de peste 288 milioane lei. Mai mult, valoarea proiectelor în parteneriat cu comunitatea locală, ONG-uri relevante, cu administrația locală pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.

Proiecte care susţin practica de specialitate, proiecte care susţin educaţia antreprenorială, proiecte finanţate de mari companii interesate de studenţii şi absolvenţii noştri, toate acestea fac din Universitatea din Craiova instituţia de învăţământ superior cu dezvoltarea cea mai rapidă în ultimii ani.