Universitatea din Craiova gazduiește conferința internațională “7th Balkan Conference in Informatics – BCI’2015”

În perioada 2-4 septembrie 2015, Universitatea din Craiova gazduiește conferința internațională “7th Balkan Conference in Informatics – BCI’2015”. Conferința BCI este un forum care urmărește atât diseminarea rezultatelor de cercetare în Știința Calculatoarelor și Tehnologia Informației, promovarea interacțiunii și colaborarii între cercetători din țările balcanice și din lume, cât și antrenarea tinerilor din regiunea balcanică în cercetare în domeniul Științei Calculatoarelor și al Tehnologiei Informației.

Conferința constă în sesiuni de prezentare a contribuțiilor științifice ale participanților și prezentări ale unor cercetători invitați, din Romania și străinătate, recunoscuți la nivel internațional:

  • Marius Leordeanu, Institutul de Matematică al Academiei Romane, București, România
  • George Bînă, fondator Syncro Soft
  • Zoran Budimac, Universitatea din Novi Sad, Serbia
  • Michael Luck, King’s College London, Londra, Anglia, Marea Britanie
  • Dragoş Valentin Ene, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica, Bucuresti, Romania

 

BCI 2015 continua tradiția seriei de conferințe BCI ce au avut loc în Salonic, Grecia (2013), Novi Sad, Serbia (2012), Salonic, Grecia (2009), Sofia, Bulgaria (2007), Ohrid, Macedonia (2005) și Salonic, Grecia (2003).

Conferința este organizată de Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Facultatea de Matematică și Științele Naturii

La conferintă participă peste 70 de profesori și cercetători din numeroase țări: Grecia, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Marea Britanie, Albania, Anglia, Irlanda, Ungaria, Germania, Cehia, China si Romania. Volumul conferinței este publicat de prestigioasa asociație internațională din domeniul calculatoarelor ACM și este indexat în numeroase baze de date internaționale, incluzând DBLP, Scopus și ISI Thomson.

 

BIROUL DE PRESĂ