Universitatea din Craiova, gazda caravanei ARIA pe 11 noiembrie 2014

Universitatea din Craiova va fi gazda caravanei ARIA la data de 11 noiembrie 2014, cu începere de la ora 9,00, în sala 444, clădirea centrală, sediul din strada A.I.Cuza, nr 13.

Caravana ARIA este un proiect coordonat de către Asociația Română pentru Inteligență Artificială (ARIA), alături de partenerii săi academici: Universitatea din Craiova, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Politehnică” din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Ovidius” din Constanța, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și vizează regruparea și animarea comunității științifice în inteligență artificială (IA) din România.  Caravana este de asemenea susținută și de mediul economic prin Discovery Networks Europa Centrală & de Est,  divizie a Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), lider mondial pe segmentul canalelor TV cu plată, care ajunge la peste 2,5 miliarde de abonați în peste 220 de țări și teritorii.

Caravana ARIA se adresează profesorilor, cercetătorilor și specialiștilor în IA, studenților cu profil tehnic și tinerilor pasionați de probleme complexe în general, precum și oamenilor de business și liderilor de opinie interesați de cercetare și inovare tehnologică.

Caravana ARIA va poposi, în total, în 9 orașe unde va organiza întâlniri cu actorii principali în IA din orașul respectiv și va face o prezentare a asociației pentru studenții cu profil tehnic și tinerii pasionați de IA.

 

Caravana ARIA își propune mai multe obiective, ce includ: realizarea unei analize detaliate a comunității științifice în IA din România; crearea de noi canale de comunicare între actorii principali în IA din România; promovarea ARIA, a misiunii și obiectivelor acesteia, regruparea comunității științifice în IA și implicarea activă în caravană a principalelor centre de cercetare în IA din România.

 

BIROUL DE PRESĂ