Universitatea din Craiova: Caravana Învăţământului Oltean – 2013 în Gorj

caravana Universitatea din Craiova: Caravana Învăţământului Oltean – 2013 în Gorj poze

Caravana Învăţământului Oltean 2013, proiect de prezentare a ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova, realizat prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, a continuat în această săptămână în localităţile gorjene Turceni, Tg. Cărbuneşti, Rovinari şi Tg. Jiu. În total, în Gorj, au fost vizitate 10 licee, respectiv 58 de clase, la prezentare participând aproximativ 1200 de elevi. Tot în această săptămână a fost prezentată oferta educaţională a Universităţii din Craiova şi în locaţiile Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Băile Herculane, unde au fost vizitate 8 licee, respectiv 45 de clase, la prezentare participând aproximativ 850 de elevi.
În perioada 18 februarie – 15 martie 2013, UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, prin Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională, organizează a VII- a ediţie a proiectului Caravana Învăţământului Oltean, având ca scop prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii din Craiova. Proiectul se desfăşoară în cele cinci judeţe ale Olteniei, fiind vizitate peste 120 de licee din aproximativ 27 de localităţi. Strategia de promovare vizează mai multe etape şi anume: sensibilizarea mediului preuniversitar (elevi şi corp profesoral) asupra necesităţii de orientare şcolară a elevilor din anii terminali şi preterminali, prin distribuirea de materiale promoţionale şi stabilirea calendarului de activităţi promoţionale la sediile liceelor; vizitarea fiecărui liceu şi prezentarea ofertei educaţionale direct şi nemijlocit beneficiarilor, adică fiecărei clase de elevi, asociate fiind discuţii şi explicaţii pe marginea posibilităţilor de orientare şcolară şi a exigenţelor impuse de tematica admiterii, în funcţie de specializările la care s-ar preta profilul respectivei clase de elevi.
Acest proiect va continua cu evenimentul Zilele Porţilor Deschise, unde va fi prezentată oferta educaţională actualizată (cifra de şcolarizare pentru admiterea 2013-2014), eveniment în cadrul căruia vor avea loc şi simulările Student pentru o zi!

Director,
Ing. Stelian Bărăgan